Rubriky
Zprávy

Psychicky nemocný muž ohrožoval lidi nožem, zadržel ho strážník ve volnu

venca_nemecek_aleso

Nebezpečného agresivního muže, který s nožem v ruce ohrožoval kolemjdoucí, zadržel ve svém volnu strážník děčínské městské policie. Zřejmě psychicky nemocný muž ohrožoval své okolí kuchyňským nožem s téměř třiceticentimetrovou čepelí. Strážníka při zákroku pořezal na ruce.

Událost se stala včera před pátou hodinou odpoledne. Strážník, který vede sportovní klub městské policie, se vracel po tzv. „Kozí dráze“ pěšky domů. „Cestou jsem minul muže, který si něco mumlal pro sebe, ale nevěnoval jsem mu větší pozornost. Po pár minutách jsem zaslechl hluk a za mnou zpozoroval dva mladíky, kteří křičeli, že viděli muže, který kolem sebe máchá nožem. Došlo mi, že jde o stejného podivína, kterého jsem potkal a okamžitě jsem se za ním rozeběhl,“ uvedl strážník Václav Němeček, který na místě zasahoval. Po krátké chvíli se strážníkovi podařilo muže dostihnout, ten proti němu ihned vytáhl dlouhý kuchyňský nůž a máchal jím kolem sebe. Strážník se pokoušel muže zklidnit a postupně se k němu přibližoval. „Na žádné výzvy ke zklidnění nereagoval, jen křičel, že mě zabije, ať ho nechám na pokoji,“ doplnil strážník. V jedné chvíli se agresorovi podařilo strážníka nožem zasáhnout a poranit jej na ruce. „Sebral jsem klacek, který ležel u dráhy a pokusil se mu nůž vyrazit z ruky. On ale v útoku pokračoval, musel jsem použít několik kopů, což ho od dalšího napadání spolehlivě odradilo. Muž pak sjel z náspu a pokusil se z místa utéct,“ uvedl strážník, který útočníka pronásledoval směrem k Pivovarské ulici, kde jej společně s hlídkou Policie ČR zadržel.

Pětatřicetiletému muži nyní hrozí obvinění z trestného činu pokusu násilí proti úřední osobě a pokusu těžké újmy na zdraví. „Záležitost si k dořešení převzala Policie ČR. Jsem rád, že záležitost skončila relativně dobře jen méně závažným poraněním. Ten muž mohl zaútočit na kohokoli, přičemž jeho útok mohl skončit s mnohem závažnějšími následky. V tomto případě agresor narazil na našeho instruktora výcviku a sebeobrany, který si s ním poradil,“ dodal ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín