Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi z Moravských Budějovic vezou dva body

moravske budejoviceHokejisté Děčína zajížděli v sobotu 10.1.2015 do dalekých Moravských Budějovic a cesta tam se rozhodně vyplatila. Žihadla totiž porazili v prodloužení a postarali se o důležité dva body do tabulky.

Utkání začalo pro Medvědy velmi dobře, když už na počátku čtvrté minuty šli do vedení. Při signalizovaném vyloučení našel Molnár MICHALA OLIVERIUSE, který vystřelil z úhlu a dokázal tak dostat puk za záda domácího brankáře – 0:1. A o dvě minuty později hrál Děčín už klasickou přesilovou hru a i tuto situaci dokázal přetavit v další branku. Tentokráte se prosadil TOMÁŠ FAIGL a poslal Medvědy do dvoubrankového náskoku – 0:2. Jenže poté během takřka minuty hosté o své vedení přišli. Dvěma slepenými góly totiž Žihadla vyrovnala. Nejprve se přesně trefil ROMAN BARTÁK – 1:2 a po něm hned také PATRIK PŘIDAL – 2:2. A aby toho nebylo málo, úderem jedenácté minuty domácí dokonali obrat. FILIP MATĚJKA se trefil do odkryté branky a strhl vedení na stranu Žihadel – 3:2. Brankové hody však ještě nekončily. Takřka hned po buly se dostali hosté před domácí branku, kde vznikla skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval JAN KMENT a srovnal s Budějovicemi krok – 3:3. Čtyři minuty před koncem první třetiny mohli jít Děčínští znovu do vedení, když se Oliverius řítil sám na Šťastného, ale domácí brankář jeho blafák dokázal pokrýt. Brankostroj prvního dějství nakonec skončil remízou a utkání tak bylo pro obě mužstva stále otevřené.

V úvodu třetiny druhé byly k vidění dvě šance, a sice na obou stranách. Nejprve Volrábovo nahození tečovala obrana Žihadel jen těsně vedle své branky a o chvíli později pálil na druhé straně Pelikán, ale puk trefil jen brankářskou vestu Lavingera. Hostující brankář byl v permanenci i v osmadvacáté minutě, když špičkou své brusle vyrazil střelu Randy od modré čáry. V polovině utkání se Medvědům podařilo jít znovu do vedení. Po hezké kombinaci v přesilové hře se střelecky prosadil JAN KMENT a Děčín znovu vedl – 3:4. Chvíli na to se snažil propasírovat puk za Lavingerova záda Kesner, ale nadvakrát se mu to nepodařilo. Ve 35. minutě byl znovu hodně vidět kapitán Děčína Michal Oliverius, který ale svou střelou jen orazítkoval tyč branky domácího celku. Moc tedy nechybělo, aby Medvědům vrátil zpět dvoubrankový náskok. V závěru druhé části ještě hosté ubránili přesilovou hru domácích a podruhé do kabin se jim tak šlo rozhodně lépe, neboť měli v zádech náskok o jednu branku.

Diváci se ještě ani nestačili po přestávce usadit v hledišti a bylo vyrovnáno. V čase 40:34 si do prostoru mezi kruhy sjel DAVID HORKÝ a poté svou střelou dokázal poslat puk do děčínské branky – 4:4. O další akci Medvědů se poté postaral Kuchynka, který se dostal až do blízkosti Šťastného, ale druhý jmenovaný byl ale připraven a puk do své branky nepustil. V polovině třetího dějství hrál Děčín přesilovou hru, ale v ní se do dobré střelecké pozice dostali domácí, konkrétně Kesner, který ale svůj únik ve vlastním oslabení ve vedoucí branku nepřetavil. V pětapadesáté minutě nejprve střílel mimo Matějka a z následného protiútoku pak vyzrál Šťastný na střelu Volrába. Čtyři minuty před vypršením třetí periody měli Medvědi k dispozici přesilovou hru, kterou ale využít nedokázali. O vítězi tedy základní hrací doba nerozhodla, na řadu tak muselo přijít prodloužení. V něm mohl rozhodnout Kuchynka, jenž se ocitl úplně sám před Šťastným, brankář Žihadel však puk vyrazil ramenem a podržel tak svůj tým. To však vůbec nevadilo, o chvíli později se už Medvědi totiž radovali a minutu a deset vteřin před vypršením nastavené doby rozhodl o zisku dvou bodů JAN FILIPOVSKÝ, jenž před domácí brankou tečoval střelu Haška. Děčín tak na ledě Moravských Budějovic získal dva důležité body.

HC Moravské Budějovice 2005 – HC Děčín 4:5 pp (3:3, 0:1, 1:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Barták (Matějka), 7. Přidal (Latner, Jakeš), 11. Matějka (Barták, Horký), 41. Horký (Barták, Jakeš) – 4. Oliverius (Molnár, Hašek), 6. Faigl (Kuchynka), 12. Kment (Hašek, Volráb), 30. Kment (Volráb, Molnár), 64. Filipovský (Hašek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Kvaček, Klement, Strnad – Hašek, Volráb, Kment – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Chovanec, Vacek, Fojt, Vondráček

Vendula Zdražilová, HC Děčín