Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi otočili utkání s Vlky a zvítězili 5:2

vlci jablonecŠestý celek v tabulce, jablonecké Vlky, hostili hokejisté Děčína na svém ledě tuto středu. Sice hosté v utkání dvakrát vedli, ale Medvědi dokázali vždy srovnat a poté dokonce zápas otočit ve svůj prospěch. Nakonec před svými diváky dokázali zvítězit a připsali si tak důležité tři body do tabulky.

Úvod utkání přinesl několik šancí na obou stranách. Ta první přišla z hole Oliveriuse, po jehož střele zaduněly betony Jelínka v brance hostí. Poté museli Medvědi čelit přesilové hře Vlků, ale dokázali se ubránit. V osmé minutě byla k vidění první větší šance, ve které se ocitl domácí Vacek, který pálil z pravé strany, ale brankář Jablonce dokázal jeho nebezpečnou akci zlikvidovat. V polovině první třetiny mohl pálit útočník Jablonce do odkryté děčínské branky, ale Volke se stihl fantasticky přesunout a vrátit do svého brankoviště a následně rybičkou chytit puk, který už mířil do branky. V patnácté minutě už se ale hostům skórovat podařilo. JAN ŠULC totiž dokázal využít přesilovou hru a svou dalekonosnou střelou dostal puk za záda Volkeho – 0:1. Své těsné vedení si pak Vlci ohlídali až do konce první periody.

Diváci se po přestávce ještě ani nestačili usadit v hledišti a bylo vyrovnáno. MICHAL OLIVERIUS se totiž pouhých devětatřicet vteřin po úvodním vhazování dostal do úniku a svou přízemní střelou překonal Jelínka – 1:1. Jenže Vlci na sebe nenechali dlouho čekat a brzy si své vedení vzali zpět. KAMIL BŘÍŠKA dostal přesný pas před odkrytou branku Medvědů a poté pro něho nebyl problém poslat puk za záda Volkeho – 1:2. To však domácí tým nijak nerozhodilo. Ve 28. minutě totiž bylo opět srovnáno. JAROSLAV HAŠEK se dostal do ideální střelecké pozice v prostoru levého kruhu a svou dělovkou vymetl pavučiny v síti hostí – 2:2. O tři minuty později strhl vedení na stranu Medvědů ŠTĚPÁN KUCHYNKA, jenž dokázal svůj únik ve vlastním oslabení přetavit ve vedoucí branku – 3:2. A aby toho nebylo málo, pouhých čtyřicet vteřin před druhou sirénou inkasovali Vlci znovu. V početní výhodě se ve skrumáži před vlčí brankou nejlépe zorientoval DANIEL VOLRÁB, který propasíroval kotouč do hostující brány – 4:2.

Jablonečtí hokejisté šli do třetího dějství s odhodláním s utkáním ještě něco udělat. Bříška brzy zahrozil před Volkeho brankou, ale ten znovu podržel svůj tým. Medvědi si pak vypracovali další pohledné akce, ale jen díky pozornému Jelínkovi hosté neinkasovali. Brankář Vlků tak stále živil naději na kontaktní gól, který by poslal jeho tým zpět do hry. Jenomže dobře zorganizovaná hra domácích je takřka k ničemu nepouštěla a naopak znovu Medvědi hrozili před brankovištěm Jablonce. Asi největší šance hostí ve třetí třetině byla střela Petrmichla od modré čáry, po které se však pohotovým zákrokem vyznamenal Volke. V závěru třetího dějství se hosté snažili mít puk na svých hokejkách, aby se mohli odhodlat k powerplay. Jenomže všechny plány zhatil TOMÁŠ FAIGL, který osamocen před Jelínkem skóroval ala Tomáš Hertl, když si prohodil puk mezi nohama a poté ho poslal za překvapeného Jelínka – 5:2 a zakončil tak střelecký účet středečního utkání.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 5:2 (0:1; 4:1; 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Oliverius (Filipovský), 28. Hašek (Volráb, Molnár), 31. Kuchynka (Oliverius), 40. Volráb (Vacek, Molnár), 59. Faigl (Kuchynka, Oliverius) – 15. Šulc (Pilař, Petrmichl), 24. Bříška (Tondr L., Šulc)

Sestava HC Děčín:
Volke (Šticha) – Filipovský, Vaněk, Kaltenböck, Hříbal, Klement, Molnár, Strnad, Kvaček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Kment, Fojt – Bačák, Chamrád, Polák

Vendula Zdražilová, HC Děčín