Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Do Zoo Děčín si v roce 2014 našlo cestu téměř 110 000 návštěvníků!

zoo 135Děčínská zoologická zahrada má za sebou návštěvnicky velmi úspěšný rok! Podařilo se jí překonat historicky nejvyšší návštěvnost a také poprvé ve své historii pokořitstotisícovou hranici. V roce 2014 si do ní našlo cestu přesně 109.758 lidí.

Rok se čtrnáctkou na konci přinesl ve srovnání s rokem předchozím o 19 385 návštěvníků více. Vyplývá to ze statistik, které si zoo dlouhodobě vede.
Nejsilnějšími měsíci byly tradičně ty prázdninové – červenec a srpen, které přilákaly více než čtyřicet dva tisíc příchozích. Velmi silným měsícem byl ale překvapivě i měsíc únor. Návštěvnost se v tomto měsíci obvykle pohybuje zhruba na 2 tisících, v roce 2014 však stoupla na 5200. Naopak nejslabším měsícem byl prosinec s pouhými patnácti stovkami návštěvníků.

Nejúspěšnějšími akcemi loňského roku byl Masopust ze zoo na zámek, Loupežnická a Strašidelná zoo.
„Celkově nelze rok 2014 zhodnotit jinak, než jako velmi úspěšný. Vysokou návštěvnost si vysvětlujeme nejen příznivým počasím, které obvykle bývá tím nejdůležitějším faktorem pro návštěvu zoologické zahrady, ale také celkovou nabídkou zoo. Rok 2014 patřil z velké části oslavám 65. výročí od otevření zoo, podařilo se uspořádat spoustu zajímavých akcí, dovézt nová zvířata, oslavit narození mláďat a například také spustit nový web,“ zhodnotila mluvčí zoo Alena Houšková.

Mnoho poutavého chystá zoo i do roku 2015. Kalendář akcí slibuje více než pět desítek zajímavých akcí, mezi nimiž nechybí tradiční, ale i zcela nové aktivity. Novinkou bude například Slet čarodějnic nebo Farmářská zoo. V rámci zlepšování návštěvnického servisu je v plánu zkvalitnění ozvučení komentovaného krmení medvědů grizzly nebo vybudování tzv. piknikové louky, které nabídne návštěvníkům prostor pro relaxaci.

Zoo Děčín_kalendář akcí 2015

Zdroj: Alena Houšková, Zoo Děčín