Rubriky
Sport Zprávy

Děčín z ledu Vajgaru přivezl všechny tři body

vajgarPětadvacáté kolo druhé hokejové ligy bylo ve znamení výhry Medvědů na ledě Vajgaru Jindřichův Hradec. Děčín tak z venkovního utkání získal důležité tři body a znovu se odpoutal z chvostu tabulky druhé ligy.

Úvodní branka na sebe nenechala dlouho čekat. Už v polovině čtvrté minuty se měnilo skóre na ukazateli. A to na straně hostí. TOMÁŠ FAIGL se proháčkoval až před domácího brankáře a svou bekhendovou střelou pod víko nedal Kubešovi žádnou šanci – 0:1. A o necelou minutu později bylo vedení Děčína už dvoubrankové, když se přesně trefil JAROSLAV HAŠEK – 0:2. A ve čtrnácté minutě se znovu radoval JAROSLAV HAŠEK, který z rychlého protiútoku Medvědů vsítil další gól a Medvědi vedli rozdílem tří branek – 0:3. Na počátku šestnácté minuty se vyznamenal Volke, jenž v tomto utkání nastoupil v děčínské brance, a chytil tři po sobě jdoucí nebezpečné střely Vajgaru. Naopak na druhé straně znovu inkasovali domácí z hole RADKA FOJTA, jenž poslal do domácí branky již čtvrtý děčínský zásah – 0:4. Chvíli na to měl na holi jasnou branku Faigl, jeho střelu však dokázal Kubeš pokrýt. Do konce první třetiny se pak už nic nestalo, a tak se poprvé do kabin rozhodně šlo lépe Medvědům, kteří měli v zádech čtyřbrankový náskok.

Vajgaru stačily v úvodu druhé třetiny necelé čtyři minuty, aby vsítil svou první branku v utkání. Postaral se o ni JOSEF MAZANEC, který využil přesilovou hru – 1:4. O chvíli později se do útoku vydal Oliverius, ale jeho snahu o další branku Medvědů zhatil Kubeš v brance Jindřichova Hradce. Děčínští nadále obléhali domácí branku, ale Kubeš dokázal vzdorovat a další branku prozatím neinkasoval. Naopak v šestatřicáté minutě se v těsné blízkosti Volkeho objevil JIŘÍ BÁRTA a poté dokázal poslat puk za jeho záda – 2:4. Jenže necelou minutu před koncem druhé periody dokázal využít početní výhodu ONDŘEJ HŘÍBAL svou ne příliš prudkou střelou od modré čáry, která nakonec propadla do domácí branky – 2:5. Medvědi tak před třetí třetinou drželi tříbrankový náskok a tři body tak byly stále na dosah.

Šest minut po vhazování ve třetím dějství vyslal na Kubeše jedovatou střelu Vacek, ale domácí brankář byl připraven. Po něm pak spálil tutovku na domácí straně Lazorišák a Volke vytěsnil puk mimo svou holí. V padesáté minutě pak přidal další úspěšnou střelu DANIEL VOLRÁB, který se dokázal trefit ve vlastním oslabení – 2:6. O minutu později ale přesilovku Vajgaru dokázal přetavit ve třetí branku domácích LUBOŠ VOŘÍŠEK a snížil tak na rozdíl tří branek – 3:6. A ze strany Vajgaru to ještě nebylo všechno. Na rozdíl dvou gólů dokázal snížit ROBERT PROCHÁZKA svou prudkou střelou od modré čáry – 4:6. Na průběh hry pak reagoval domácí trenér necelé tři minuty před koncem třetí periody hrou bez brankáře, což se jim v tomto případě nevyplatilo. JAROSLAV HAŠEK poslal puk do opuštěné klece a pečetil tak výhru Medvědů – 4:7 a zároveň si také v dnešním utkání připsal hattrick.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Děčín 4:7 (0:4, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 24. Mazanec (Jon, Dvořák), 36. Bárta (Šperger, Jasanský), 52. Voříšek (Lazorišák), 56. Procházka (Lazorišák) – 4. Faigl (Polák), 5. Hašek (Volráb), 14. Hašek, 17. Fojt (Drnec, Strnad), 40. Hříbal (Faigl), 50. Volráb (Hašek), 59. Hašek

Sestava HC Děčín:
Volke (Šticha) – Filipovský, Vaněk, Hříbal, Málek, Strnad, Klement – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Kment, Fojt – Chamrád, Bačák, Polák – Chládek

Vendula Zdražilová, HC Děčín