Rubriky
Sport Zprávy

Děčín sahal minimálně po bodu, nakonec však odešel s prázdnou

kolinPrvní utkání v roce 2015 odehráli Medvědi proti Kozlům z Kolína. Hosté však potvrdili roli favorita a z ledu Děčína si odvezli všechny tři body, když o svém vítězství rozhodli tři minuty před koncem třetí části.

První třetinu začali lépe hosté, kteří se brzy dostali do vedení. Ve čtvrté minutě nahodil z dálky puk před branku Děčína DOMINIK ZUMR a kotouč nakonec nešťastně skončil v děčínské brance. Hosté se tak mohli radovat z jednobrankového náskoku – 0:1. A během chvíle bylo před brankou Děčína rušno znovu, když Kozlové ujeli dva na jednoho. Lavinger si ale dokázal poradit a snahu hostí tak překazil. Kolínští i nadále útočili a vytvářeli si šance, ale i Medvědi se postupně otrkali a začali hýřit aktivitou. Oliverius v jedenácté minutě pálil z mezikruží, ale Sejpal byl připraven. O chvíli později zkoušel své štěstí Hašek, ale jeho projektil zamířil jen těsně vedle branky hostí. Asi největší akce Medvědů v první třetině byla k vidění v jejím samotném závěru, kdy Oliverius našel před brankou Faigla, který ještě akci vyšperkoval přihrávkou na Kuchynku. A posledně jmenovaný pak bez přípravy pálil na Sejpala, ale puk skončil vedle branky. Do konce prvního dějství se už nic nestalo, a tak poprvé do kabin šli s lepší náladou hosté z Kolína.

Úvod třetiny druhé přinesl oboustranně útočnou hru. Kozlové se snažili navýšit své těsné vedení, Medvědi naopak chtěli za každou cenu srovnat s hosty krok. To se jim podařilo v sedmadvacáté minutě. A akce byla podobná prvnímu gólu Kolína. JAROSLAV HAŠEK poslal puk před branku hostí, ale i jeho střela nakonec skončila v síti kolínské branky – 1:1. V polovině utkání znovu zahrozil Hašek, který však ve dvou po sobě jdoucích střelách neskóroval. Další obrovskou příležitost měli Medvědi dvě minuty před koncem druhé třetiny, když znovu Oliverius připravil šanci, když poslal puk najíždějícímu Kuchynkovi, jehož střelu vyrazil Sejpal jen před sebe. Kaltenböck se okamžitě dostal k puku a pálil na Sejpala. Ten však skvělým zákrokem znovu hosty podržel. Jedenáct vteřin před druhou sirénou Kozlové znovu vedli. JOSEF MALÝ svou přesnou trefou rozvlnil podruhé domácí síťku a gólem do šatny dal svému týmu znovu jednobrankový náskok – 1:2.

Do třetí třetiny vstoupili Medvědi s odhodláním s utkáním něco udělat a na ledě to bylo znát. Medvědi se postupně dostávali do šancí, ale Sejpal v brance Kolína odolával. Ve 49. minutě se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš. Nejprve totiž ujel Volráb ve vlastním oslabení, jenže Sejpal povyjel z branky, aby snížil střelecký úhel domácícho útočníka a poté ho i o puk připravil. Hned na to totiž hosté mířili do rychlého brejku, kde se ke střele dostal PAVEL HLAVATÝ a svou dobře mířenou střelou poslal hosty do dvoubrankového vedení – 1:3. Ale ani za této situace se Děčín nevzdal a bojoval dále. Na začátku poslední desetiminutovky to pak přineslo také ovoce. V rozmezí dvou minut totiž bylo vyrovnáno. Nejprve v těsné blízkosti Sejpala se prosadil MICHAL OLIVERIUS a dostal svůj tým Kolínu na dostřel jediného gólu – 2:3. Poté ho napodobil také JAROSLAV HAŠEK, který se trefil z podobné pozice jako Oliverius a v brance hostí vymetl doslova všechny pavučiny – 3:3. Medvědi pak cítili, že by mohli jít poprvé v utkání do vedení a vytvářeli si i další šance. Navíc v 56. minutě se jim naskytla ideální možnost v podobě přesilové hry. Jenže paradoxně v ní inkasovali. DAVID ŠAFRÁNEK ve vlastním oslabení dostal přesnou přihrávku na svoji hůl a nechytatelnou střelou poslal puk potřetí za Lavingerova záda – 3:4. Znovu tedy hosté strhli vedení na svou stranu. V závěru třetího dějství se domácí odhodlali ke hře bez brankáře, ale na vyrovnání stavu skóre to už nestačilo. Hosté si své těsné vedení pohlídali a děčínský led vyloupili třemi body.

HC Děčín – SC Kolín 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 27. Hašek (Filipovský, Volráb), 52. Oliverius (Hašek), 54. Hašek (Volráb, Filipovský) – 4. Zumr (Kozák), 40. Malý (Hlavatý), 49. Hlavatý (Jankovský), 57. Šafránek (Petira, Kulhánek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Zdvořáček, Kaltenböck, Hříbal, Molnár, Vaněk, Klement – Vacek, Strnad, Volráb – Vondráček, Faigl, Chovanec – Fojt, Kuchynka, Kment – Hašek, Oliverius, Drnec – Chamrád

Vendula Zdražilová, HC Děčín