Rubriky
Sport Zprávy

Děčín doma se Sokolovem nebodoval

sokolovČtyřiadvacáté kolo druhé hokejové ligy bylo na programu ve středu 14.1.2014. Medvědi přivítali na svém ledě třetí celek tabulky, a sice HC Baník Sokolov. Hosté potvrdili roli favorita a z ledu Děčína si odvezli všechny tři body.

Sokolovští byli od úvodního vhazování většinou v útoku a před Lavingerem několikrát zahrozili. Jenže děčínský gólman svými zákroky dokázal svůj tým podržet. Do šancí se také dostali Medvědi, ale i Hruška na straně Sokolova byl pozorný. Skóre na ukazateli se měnilo na počátku deváté minuty. A to na straně hostí. Svou aktivitu korunoval úvodní brankou JAKUB FLEK, jenž figuruje na soupisce extraligových Karlových Varů a svou přesně mířenou střelou poslal hosty do vedení – 0:1. O čtyři minuty později byla k vidění spolupráce Oliveriuse a Kuchynky, druhý jmenovaný však branku Sokolova netrefil. A nestalo se tak ani z hole Volrába, jenž poté ujel ve vlastním oslabení a po jeho střele vyrazil puk Hruška jen před sebe. Stejný hráč se pak pokoušel o dorážku, ale i ta do branky nezamířila. Dvaadvacet vteřin před koncem první periody zasáhl Troška soupeře do oblasti hlavy a krku a putoval tak předčasně do sprch. Inkasoval totiž pětiminutový trest a automaticky i do konce utkání.

Děčín tak druhou třetinu načínal s téměř pěti minutami v přesilové hře, která byla navíc ještě ve dvaadvacáté minutě dvojnásobná, když byl vyloučen Jeník. Jenže paradoxně dvojnásobné oslabení bylo výhodou pro hosty. Jakub Flek, autor první branky, totiž ujel až před Lavingera, kde byl faulován a sudí tak nařídili trestné střílení. JAKUB FLEK se pak v trestném střílení nemýlil a svou druhou trefou v utkání dal Sokolovu dvoubrankový náskok – 0:2. Jenže za deset vteřin na to se už prosadili také domácí a dvojnásobnou početní výhodu nakonec přetavili v první branku. JAN KALTENBÖCK se napřáhl ke střele a dokázal prostřelit Hrušku. Medvědi se tak jeho zásluhou dostali Sokolovu na dostřel jediné branky – 1:2. Pak ale přišla dvacátádevátá minuta, v níž Sokolovští odskočili na rozdíl tří branek. A to v krátkém časovém sledu. V rozmezí osmadvaceti sekund totiž vsítili dvě branky a pojistili své průběžné vedení. Nejprve se trefil ALEŠ PULPÁN, který zužitkoval protiútok Baníku – 1:3 a po něm hned po buly také PAVEL KUBĚNA, který trefil poodkrytou klec domácích – 1:4. Flek pak mohl přidat svou další, třetí branku v utkání, ale Lavinger mu šanci na hattrick překazil pohotovým zákrokem. Do konce druhé periody se už nic nestalo, a tak se podruhé do kabin šlo hostům skvěle s tříbrankovým náskokem v zádech.

Do třetího dějství šli Medvědi s odhodláním s utkáním ještě něco udělat. A úvod tomu i nasvědčoval. Několik dobrých střel mířilo na Hrušku, ale ten byl pokaždé připraven a branku neinkasoval. Ve 46. minutě střílel Hašek z vrcholu pravého kruhu a k teči se mohl dostat Málek, ale puk minul a ten poté vyhodila obrana Sokolova do bezpečí. O chvíli později ujel ve vlastním oslabení Sýkora, jenž si nabruslil až před Lavingera, ten však jeho následnou střelu chytil. V čase 48:48 už ale musel znovu lovit puk ze své sítě. ALEŠ PULPÁN se v přesilové hře dostal ke střele a popáté rozvlnil děčínskou branku – 1:5. Poté už se hosté nikam nehnali a své výrazné vedení jen kontrolovali. Minutu před koncem třetí třetiny navíc ještě mohli vsítit další gól, ale Švec v samostatném úniku jen orazítkoval tyč Lavingerovy klece. To bylo z utkání všechno a po závěrečné siréně mohla propuknout radost na střídačce Sokolova, který vyloupil děčínský led a odvezl si z něho všechny tři body.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 1:5 (0:1;1:3;0:1)
Branky a nahrávky: 24. Kaltenböck (Hříbal) – 9. Flek (Kuběna), 24. Flek (TS), 29. Pulpán (Gombár), 29. Kuběna (Švec), 49. Pulpán (Račanský, Sýkora)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Málek, Kaltenböck, Hříbal, Zdvořáček, Klement, Kvaček – Hašek, Volráb, Kment – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Vacek, Vondráček – Bačák, Strnad, Fojt – Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín