Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs SLUNETA Ústí nad Labem

sluneta ustiVálečníci se dnes v rámci 4. kola Českého poháru střetnou v třaskavém severočeském derby s ústeckými Pandami. Ovládnou děčínští hráči po dvou vzájemných zápasech v letošní sezoně Kooperativa NBL (výhry 86:74 a 90:72) i klání pohárové?

Do 4. kola postoupili oba sokové bez větších problémů přes prvoligové celky. Svěřenci Pavla Budínského zvítězili na hřišti Litoměřic 99:56 (nejlepší střelci DC: Kroutil 16, Jiříček a Tucker po 14). Ústečtí pak postoupili do další fáze díky výhře 81:61 na kurtu plzeňské Lokomotivy.

Po třech letech se pro letošní sezonu změnil, respektive navrátil k původnímu, systém pohárové soutěže. Vyvrcholením bude Final Four, kterého se zúčastní 3 vítězové posledního kola základní části plus obhájce pohárového triumfu. Zde však ještě dojde k úpravě, jelikož Nymburk, jenž trofej obhajuje, letos v Českém poháru nestartuje.

Postupující z dvojice Děčín – Ústí se v dalším kole střetne s lepším z dua USK Praha – BC Geosan Kolín. O tom, kdo bude mít výhodu domácího prostředí, se bude opět losovat, což se děje vždy v případě klání mezi dvěma soky z KNBL. Zajištěno domácí prostředí má proti ligovému týmu pouze celek z nižší soutěže, z nichž se do 4. kola dostal jen Hradec Králové, který ve východočeském derby vyzve Pardubice.

Ostatní dvojice 4. kola Českého poháru:
USK Praha – BC Geosan Kolín
Sokol Hradec Králové – BK JIP Pardubice
Lions Jindřichův Hradec – Qanto Tuři Svitavy
Ariete Prostějov – Mmcité Brno
BK Opava – NH Ostrava

Novinky a zajímavosti z tábora Slunety:
Družina Martina Stavěla se v posledních zápasech dostala do krize, když prohrála šestkrát v řadě! K tomu navíc v minulém týdnu po vzájemné dohodě skončil v týmu snajpr z perimetru James Rahon, jenž měl průměr 12,8 bodu na zápas. Sérii porážek ukončili ústečtí hráči tuto neděli, když ve své hale i bez nemocného Admira Aliče zdolali USK Praha poměrem 78:66 (top skóreři UL: Vette 21, Žampach 16, Laroche 12) a v tabulce se drží na 7. příčce. Střeleckými tahouny Ústí v KNBL jsou Clayton Vette (průměr 17,3 bodu na utkání), Hernst Laroche (14,7) a Admir Alič (10,3).

A jak vypadá aktuálně situace Děčína?
Válečníci naopak do kalendářního roku 2015 vstoupili ve velkém stylu a v KNBL po domácích výhrách nad Ostravou a Svitavami tuto neděli jako první v letošní sezoně dokázali vydolovat dva body i v Prostějově, kde zvítězili 91:76 (Tucker 33, Vyoral 22, Jelínek 11). V tabulce se děčínská ekipa drží s bilancí 20:5 na 2. příčce.

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta