Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs BC GEOSAN Kolín

basket kolinBoj o pohárové Final four vrcholí! Válečníci ve čtvrtfinále Českého poháru vyzvou Kolín a vítěz tohoto duelu pronikne mezi závěrečnou pohárovou čtveřici a bojů o cenné kovy. Hyundai FINAL 4 se pak uskuteční 20. a 21. února v Brně.

Pro oba soupeře půjde v letošní sezoně již o čtvrté vzájemné měření sil, ve všech třech dosud odehraných utkáních v rámci Kooperativa NBL odcházeli ze hřiště spokojenější Válečníci po výhrách 75:59, 78:76 a naposledy minulou středu 86:73 (Tucker 27, Vyoral 16 – Field a Chán po 18).

Pohárová cesta obou soupeřů:
Kolínští se při svém pohárovém putování již v Děčíně jednou představili, když svou pouť touto soutěží odstartovali ve 3. kole výhrou nad BK Horejsek Děčín 108:45, aby v kole následujícím v bodově dietním klání zvítězili 68:46 na hřišti USK Praha.

Válečníci se pak do bojů o finálovou čtveřici dostali díky výhrám na hřišti prvoligového lídra z Litoměřic (99:56) a v další třaskavé severočeské bitvě skolili svěřenci Pavla Budínského v domácí aréně Slunetu Ústí nad Labem (93:80).

Ostatní čtvrtfinálové dvojice Českého poháru:
Lions Jindřichův Hradec – BK JIP Pardubice
Ariete Prostějov – BK Opava

Novinky a zajímavosti z tábora Kolína:
Jak již bylo zmíněno, polabský tým minulou středu odjel po prohře o 13 bodů z ČEZ Sportcentra s prázdnou. O víkendu si však hráči Geosanu spravili chuť, když ve své hale zdolali Pardubice po výsledku 70:64 (nejlepší střelci Kolína: Bryant 15, Ličartovský 12, Field 11). I přesto jsou svěřenci kouče Benáčka v tabulce KNBL stále na 10. příčce. Střeleckými tahouny Medvědů v nejvyšší soutěži jsou Darryl Bryant (16,5 bodu na zápas), Aleš Chán (15,3) a Štefan Ličartovský (9,7).

A jak vypadá aktuálně situace Děčína?
Svěřenci Pavla Budínského v novém kalendářním roce ještě nenašli přemožitele a zvítězili již v sedmi soutěžních utkáních v řadě! Naposledy si v sobotu v rámci tuzemské nejvyšší soutěže před televizními kamerami podali Opavu, na jejímž hřišti brali výhru 77:73 (Tucker 18, Jelínek 12, Houška 11) a s bilancí 23:5 si stále drží v tabulce skvělé druhé místo!

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta