Rubriky
Zprávy

Sedm dupnutí na hlavu vyneslo Janovi sedm a půl roku vězení

jano soud_foto denik_Karel PechDěčín – Soud ve středu vynesl rozsudky nad násilníky ze Starého Města, Jano jde do vězení, zbývající dva mají podmínky.

Sedm a půl roku ve vězení pro nejagresivnějšího útočníka, podmínky pro ostatní dva. Děčínský okresní soud vynesl ve středu rozsudky nad útočníky bitky u baru Calipso v Děčíně. Rozsudky jsou zatím nepravomocné. Dva z odsouzených i státní zástupce si ponechali lhůtu pro odvolání.

Nejvyšší trest dostal Zdeněk Jano. Ten podle rozsudku způsobil dvaačtyřicetiletému muži devastující zranění obličeje. Zdeněk Jano má navíc zaplatit škodu zdravotní pojišťovně a správě sociálního zabezpečení.

„Rozhodující byl kamerový záznam, díky němuž se podařilo prokázat konání všech odsouzených. Záznam byl přitom v rozporu s tím, co odsouzení vypovídali,“ uvedla po vynesení rozsudku soudkyně Pavlína Škachová.

Na záznamech z bezpečnostních kamer bylo přitom vidět, jak se další dva odsouzení David Czigány a Peter Horvát snaží Jana před konfliktem s Radkem Vitoušem 
z místa odtáhnout. To se jim ale nepodařilo a došlo k osudovému útoku. První ránu se napadenému muži ještě podařilo vykrýt. Na druhou již ale nezvládl zareagovat.

„Byl to zákeřný a brutální útok. Poškozený se totiž v tu dobu věnoval ostatním dvěma odsouzeným,“ vysvětluje soudkyně.

Celý článek na www.decinsky.denik.cz

Zdroj/foto: decinsky.denik.cz