Rubriky
Turisti Zprávy

Probíhá posezónní údržba turistické infrastruktury

udrzba_stezekČeské Švýcarsko, 11. 12. 2014 – V těchto týdnech probíhá v národním parku České Švýcarsko údržba stezek i dalších turistických instalací. Strážní a informační služba provádí zejména opravy dřevěných a kamenných stupňů v úsecích ohrožených erozí, probíhá také zpevňování hran stezek v místech, kde dochází k nežádoucímu rozšiřování cesty. Opravuje se také další zařízení v terénu národního parku, například přístřešky, sezení, mapy, informační stojany či turistické značení cest.

“Naprostou většinu údržbových prací se snažíme realizovat mimo turistickou sezónu, aby nedocházelo k omezení komfortu návštěvníků národního parku,” říká Pavel Benda, ředitel Správy národního parku České Švýcarsko, a dodává: “Turistická sezóna sice sotva skončila, s přípravami na sezónu další však není na co čekat.”

Do údržby turistické infrastruktury letos správa parku vloží více než 900 tisíc korun. Práce proběhly nebo probíhají na cestě od Tří pramenů k Pravčické bráně, na Gabrielině stezce, na okruhu přes Jetřichovické vyhlídky, na Kyjovském hrádku, v oblasti Vlčího potoka směrem k Brtnickému hrádku, v oblasti Na Tokání, ve Studánkovém dole a na dalších místech.

Kromě běžné údržby správa parku realizuje také další akce, které v příští turistické sezóně zpříjemní návštěvníkům pobyt. Opravena bude například frekventovaná cesta do soutěsek Kamenice z Mezné k Meznímu můstku, vznikne zážitkový areál na Mezní Louce a do užívání bude předáno nové dětské hřiště Na Tokání.

Zdroj: www.npcs.cz