Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi na ledě Pelhřimova vybojovali všechny tři body

PelhrimovPoslední utkání roku 2014 zvládli Medvědi na jedničku, když na ledě Pelhřimova dokázali zvítězit 3:1.

V úvodu utkání bylo k vidění několik střel na obou stranách, ale brankáři obou celků neměli větší problém tyto pokrýt. Na počátku sedmé minuty už se ale jeden z brankářů musel ohlížet za pukem v brance. Byl to domácí ochránce svatyně, jenž inkasoval první gól z hole JANA KMENTA, který dorazil střelu Volrába – 0:1. O pět minut později o sobě znovu nechali znát Děčínští, když v rozmezí jednapadesáti vteřin vsítili další dvě branky. Nejprve si do prostoru mezi kruhy sjel JAROSLAV HAŠEK a svou bekhendovou střelou znovu nedal šanci domácím – 0:2. Po něm pak potrestal hrubou chybu pelhřimovské obrany TOMÁŠ FAIGL a Medvědi šli do tříbrankového vedení – 0:3. Děčínský útočník tak vyhnal z brankoviště Čekala, kterého nahradil Vajner. Na konci první periody se Lední Medvědi snažili snížit na rozdíl dvou branek, ale Kopic svou zadovku poslal jen těsně vedle Lavingerovy klece.

Domácí se nakonec kýžené branky dočkali, a sice ve 22. minutě, když přesilovou hru využil svou přesnou střelou FILIP KASALÝ – 1:3. Po chvíli pálil na Lavingera Hadrava, ale hostující brankář znovu svůj tým podržel. Nicméně po vstřelené brance Pelhřimovští ožili a na branku Medvědů šla střela za střelou. Znovu to ale byl Lavinger, který byl proti. Na druhé straně to pak zkoušel Hašek, ale i Vajner byl pozorný. Ve 34. minutě se zcela nečekaně ocitl Hadrava úplně sám před Lavingerem, jeho projektil poslal mezi betony děčínského gólmana, ale puk do branky nakonec nedostal. Nepovedlo se to ani Volrábovi, po jehož střele z úhlu nemusel Vajner nijak zasahovat. Do konce druhého dějství se už nic nestalo, a tak si Medvědi stále drželi slibné vedení, tentokráte o dvě branky.

Na začátku třetí třetiny znovu chybovala domácí obrana, tentokrát však tuto minelu Medvědi potrestat nedokázali. Na opačné straně kluziště pak neuspěl svou dorážkou před Lavingerem Hadrava a po něm ani Rašner. Ledním Medvědům začal rychle utíkat čas a ti začali být v rozehrávce nervózní. Ač se snažili sebelépe, kontaktní branka stále nepřicházela. Domácí sice hráli delší dobu přesilovou hru, ale pozorná obrana Děčína v čele s Lavingerem neinkasovali. A ani další početní výhodu posléze znovu hráči Pelhřimova nevyužili. Ve třiapadesáté minutě se už poněkolikáté v utkání postavil před Lavingera Hadrava, ale znovu proti němu úspěšný brankář Děčína puk za svá záda nepustil. Poté zkoušel na Vajnera lehké nahození navrátilec do sestavy Oliverius, ale domácí brankář se nachytat nenechal. Pelhřimov dvě minuty před koncem třetí třetiny zkusil powerplay, ale brzy se musel Vajner vracet do svého brankoviště, neboť domácí zbytečně oslabil Votápek. V 60. minutě pak měl Beneš možnost trestného střílení, ale to v kontaktní branku přetavit nedokázal. Medvědi tak uhájili své vedení a na ledě Pelhřimova tak vybojovali všechny tři body.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – HC Děčín 1:3 (0:3;1:0;0:0)

Branky a nahrávky:
22. F.Kasalý (Hadrava, Kubát) – 7. Kment (Vorláb), 11. Hašek (Kment, Vorláb), 12. Faigl

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Vaněk, Kaltenböck, Hříbal, Málek, Molnár, Klement – Hašek, Volráb, Kment – Faigl, Oliverius, Fojt – Chovanec, Bezpalec, Strnad

Vendula Zdražilová, HC Děčín