Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na Tábor nestačil, prohrál 2:4

taborMedvědi v Táboře bojovali, ale domácí si nakonec své vedení uhlídali a brali na svém ledě všechny body. Děčín tak odjel s prázdnou.

Úvod utkání patřil domácím, kteří se dostali do vedení už v páté minutě. PATRIK ZAYML dostal přesnou přihrávku od Kellnera a poté svou střelou nad lapačku Štichy dokázal brankáře Děčína prostřelit – 1:0. Prakticky hned poté byly k vidění dvě velké šance, a to na obou stranách. Nejprve Faigl v úniku dva na jednoho nechal vyniknout Pance a chvíli na to pak Mařík ve vyložené šanci nadvakrát Štichu nepřekonal. V desáté minutě už se ale opět měnilo skóre, a sice znovu na domácí straně. JAKUB KRÄTZER dorazil střelu Kanova od modré čáry v přesilové hře a Kohouti tak šli do dvoubrankového náskoku – 2:0. Na rozdíl jediné branky mohl snížit v sedmnácté minutě Volráb, který ale v tandemu dvou hráčů proti jednomu ve vlastním oslabení na Panceho nevyzrál. Do konce první periody se již nic nestalo, a tak se poprvé do kabin šlo rozhodně lépe Kohoutům, jenž byli ve vedení o dvě branky.

Jenže tak jako patřil domácím úvod prvního dějství, Medvědům patřil začátek dějství druhého. V čase 21:17 totiž tečoval dalekonosnou střelu Medvědů JAROSLAV HAŠEK, jenž vsítil kontaktní gól a dostal tak Medvědy na dostřel jediné branky – 2:1. Jenže Kohouty inkasovaná branka nijak nerozhodila a o pět minut později už zase vedli dvoubrankovým rozdílem. JAKUB KRÄTZER ve vlastním oslabení ujel a na Štichu vyzrál bekhendovým blafákem – 3:1. Ke konci druhé třetiny se do velkých šancí dostal jak Tábor tak i Děčín, ale oba gólmani své týmy podrželi. Jenže to ještě nebylo všechno. Necelou minutu před koncem třetí části se znovu Medvědům podařilo vsítit branku a Táboru se opět přiblížili. Po chybě domácí obrany se úplně sám na Panceho řítil DANIEL VOLRÁB, který brankáře Tábora dokázal prostřelit – 3:2. Podruhé do kabin se tak šlo Děčínu lépe, neboť měl šanci s utkáním ještě něco udělat.

Na začátku třetí třetiny se museli Medvědi bránit přesilové hře Tábora, ale své oslabení zvládli a další branku neinkasovali. Naopak Filipovského střela měla gólové parametry, ale puk nakonec ukryl Panec ve své výstroji. Sedm minut před třetí sirénou ale znovu domácí Děčínu odskočili. MARTIN MAŘÍK převzal puk od Matušíka a poté střelou nad Štichovo rameno vstřelil důležitou branku svého týmu – 4:2. Následně pálil Molnár od modré čáry, ale Panec byl znovu připraven. Medvědi se za každou cenu snažili o další kontaktní branku a hned po Molnárovi se pokoušel Panceho překonat Faigl, jenže domácí gólman ukryl puk v lapačce. A do třetice se ukázal Panec a jeho pohotový zákrok. Fojt se dostal sám na kruhy a hned bez přípravy vyslal na táborského ochránce svatyně jedovatou střelu. Nechal však pouze znovu vyniknout Panceho. Ale také Šticha o sobě dal znát, když vychytal Matušíka na druhé straně. Minutu před koncem třetího dějství se hosté odhodlali k powerplay, ale ke snížení na rozdíl jediné branky to už nevedlo. Tábor si tak své vedení pohlídal a do tabulky si připsal tři body.

HC Tábor – HC Děčín 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Zayml (Kellner), 10. Krätzer (Kanov, Mařík), 27. Krätzer, 53. Mařík (Matušík) – 22. Hašek (Molnár), 40. Volráb (Hašek)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Lavinger) – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Málek, Klement – Hašek, Volráb, Kment – Faigl, Bezpalec, Fojt – Bačák, Strnad, Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín