Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoOranžové nápisy
DĚČÍN – Muž z Děčína si svou ranní cestu městem lemoval oranžovými nápisy. V podmokelských ulicích v neděli nad ránem 23. listopadu posprejoval květináč, omítnu, víko kanálu i zdejší komunikaci. Jeho rukou se objevili v ulicích oranžové nápisy vztahující se k anglické hudební skupině, založené v roce 1980. Kromě toho se autor nápisů vyjádřil i k obyvatelům v Divišově ulici, kde se nachází další z řady jeho výtvorů. Samozvaný umělec byl v době tvoření pod vlivem alkoholu a svého činu lituje. Nicméně tvorbu dalších nápisů zcela nevylučuje… V současné chvíli čelí sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, zpracovávaného policisty ve zkráceném přípravném řízení.

Bez telefonu
VARNSDORF – V neděli nad ránem se projel taxíkem a teď se shání po mobilním telefonu, který nemůže nikde najít. Po vytočení svého čísla se ozýval jen vyzvánějící tón. Po aparátu zn. Sony Xperia Z1 v hodnotě devíti tisíc českých korun bylo varnsdorfskými policisty třiadvacátého listopadu navečer vyhlášeno pátrání. Současně byla zablokována chybějící SIM karta. Případem možné krádeže se v této chvíli již zabývají policisté z místního obvodního oddělení.

Chybí mu auto
DĚČÍN – Děčínští policisté pátrají od neděle třiadvacátého listopadu letošního roku po osobním vozidle zn. Mitsubishi Pajero černé barvy, rok výroby 2003 s ústeckou registrační značkou, o které přišel jeho majitel na Mezní Louce. Ráno ho v půl desáté zaparkoval na parkoviště před hotelem Mezní Louka. Když se na místo vrátil krátce před čtrnáctou hodinou, auto už tam nebylo. Dopravní Ztráta dopravního prostředku v hodnotě 150.000,- Kč je prověřována policisty z OOP Děčín – Město s ohledem na možný přečin krádeže.

Požár v soláriu
DĚČÍN – Policisté z Podmokel prověřují okolnosti středeční požáru v děčínském solárním studiu. Krátce po půl jedenácté dopoledne vyjížděli hasiči z HZS Děčín do Teplické ulice v Děčíně, kde byl ohlášen vznik požáru. Hasiči z místa události evakuovali dvě osoby. Jedna musela být převezena záchranou službou k dalšímu ošetření do nemocnice. Majitelka solárního studia předběžně uvedla škodu 100.000,- Kč. Příčiny vzniku požáru budou předmětem dalšího policejního šetření. Na lokalizaci požáru pracovali také tři další hasičské jednotky a dvě hlídky PČR.


Děčín, 27. listopadu 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín