Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie soud_alesoSamozvaný dřevorubec
ČESKÁ KAMENICE – Topná sezóna se začíná odrážet v nedovolené těžbě dřeva po lesích na Děčínsku. Policisté prověřují již několikátý případ přečinu krádeže. Tentokrát úbytek zeleně zaznamenal revírník Lesů České republiky v Kytlicích. Nad lesním divadlem v Mlýnech chybí na třicet borovic, pět smrků a jeden dub. Na jejich místě dnes najdete už jen mladé pařezy a prořídlou mýtinu. Dřevo v hodnotě šestatřiceti tisíc českých korun zmizelo neznámo kam. O povolení k těžbě nikdo nepožádal. Na objasnění případu pracují českokameničtí strážci zákona.

Bez kabelů
DĚČÍN – Zástupci děčínské střední školy v Ruské ulici se obrátili na zdejší policisty poté, co na půdě svého institutu zjistili úbytek prodlužovacích kabelů. Škola postrádá 265 metrů uskladněných prodlužováků. Některé z nich byly navíc voděodolné. Škoda čítá šest tisíc českých korun. Případem se od 24. listopadu zabývají policisté z OOP Děčín – Město, kteří listopadovou událost prověřují i s ohledem na přečin krádeže.

Černý odběr
DĚČÍN – V pondělí 24. listopadu 2014 zavedly děčínské policisty okolnosti až do Nebočad u Děčína, kde zřejmě od září do listopadu letošního roku docházelo k neoprávněnému odběru elektrické energie. Zaskočený oznamovatel se na policisty obrátil ve chvíli, kdy byl vyzván distribuční společnosti k uhrazení faktury na necelých patnáct tisíc českých korun. Za neoprávněný odběr elektřiny může odsouzený odběratel kromě jiného zaplatit také až dvěma lety svobody.

Děčín, 25. listopadu 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín