Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 17.11.2014 v 10.50 hod. oznámil občan, že v DC1 na Masarykově náměstí dělají před bankou dva bezdomovci nepořádek. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že se jedná o strážníkům dobře známé bezdomovce ve věku padesát devět a padesát let. Hlídka jim nařídila nepořádek uklidit a z místa je vykázala.

Dne 17.11.2014 v 00.35 hod. oznámila obsluha restaurace v DC3, že se tam pere několik hostů. Na místo byla vyslána hlídka MP, která se připojila k hlídce Policie ČR, která již záležitost řešila. Podle sdělení přítomných se popralo šest hráčů karet. Nikdo z přítomných nechtěl nic hlásit, škoda během incidentu žádná nevznikla, hlídka MP společně s hlídkou PČR dohlédla na pokojný odchod všech zúčastněných. Obsluha následně restauraci uzavřela.

Dne 16.11.2014 v 15.55 hod. oznámila žena z DC27, že v jednom z bytů upadnul na zem nájemník, nemůže vstát a volá o pomoc. Hlídka MP na místě zaznamenala sténání slyšitelné přes dveře. Strážníkům se podařilo byt otevřít. V koupelně strážníci našli muže v tratolišti krve. Muž si zřejmě při pádu poranil hlavu a utrpěl zlomeninu. Na místo byla okamžitě přivolána záchranka, která muže ošetřila a poté převezla do nemocnice. Hlídka MP dveře uzamkla a incident oznámila dceři zraněného muže.

Dne 16.11.2014 v 03.25 hod. zaznamenala hlídka MP, že před diskoklubem v DC6 je zaparkovaná sanita, jejíž tříčlenná posádka odváděla do vozidla zraněného muže. K sanitě poté přistoupil jeden z členů ostrahy diskoklubu, na kterého ošetřovaný skočil a snažil se jej fyzicky napadnout. Hlídka agresora za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovala a nasadila mu pouta. Od obsluhy klubu hlídka zjistila, že muž uvnitř rozbil skleněnou výplň dveří a přitom si způsobil mnohačetná řezná poranění. Muž byl poté převezen do nemocnice na ošetření a na žádost lékaře asistoval při jeho převozu přímo v sanitce strážník MP. Na místo pak byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 15.11.2014 v 19.16 hod. oznámil občan, že u autobusové zastávky v DC5 leží na spacáku opilý bezdomovec. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o jí dobře známého čtyřiapadesátiletého bezdomovce. Dotyčný si za přítomnosti hlídky MP spací pytel sbalil, hlídka jej poté z místa vykázala.

Zdroj: MP Děčín