Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 9.11.2014 v 00.20 hod. se dostavil na služebnu MP silně podnapilý čtyřiašedesátiletý muž z DC4 a sdělil, že se nemůže dostat domů, že mu někdo asi vyměnil vložku a že chce, aby mu MP umožnila vstup do jeho bydliště. Hlídka MP dotyčného doprovodila do místa bydliště, kde mu jeho klíči normálně otevřela byt. Muž to pro svou opilost nezvládl, zámek mu nikdo nevyměnil. Muž lékařské ošetření odmítl a hlídce poděkoval s tím, že se ze svého stavu jde vyspat.

Dne 9.11.2014 v 18.10 hodin oznámil občan, že z DC9 jede vozidlo Opel modré barvy, jehož řidička je svlečená a zřejmě v podnapilém stavu. V součastné době jede po ulici Pivovarská. Na místo byla vyslána hlídka MP, které se podařilo vozidlo zastavit na ulici Benešovská. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Jednatřicetiletá řidička uvedla, že svlečená jede proto, že se vsadila s kamarádkou. Hlídka ženě doporučila oblečení méně poutající pozornost a po ověření totožnosti záležitost dále neřešila.

Dne 8.11.2014 v 07.30 hod. si hlídka MP všimla na Mírovém náměstí v DC4 skupinky mužů, kteří byli pod vlivem alkoholu a nasedli do zaparkovaného vozidla Fiat. Muži počkali, až se hlídka MP vzdálí a poté se vozidlo dalo do pohybu. Druhá hlídka MP vůz v ul. Tržní pomocí majáků zastavila. Za volantem seděl sedmadvacetiletý muž z Bíliny. Dechová zkouška na alkohol ukázala hodnotu 1,30 promile. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 8.11.2014v 01.40 hod. oznámil občan z DC4, že po ulici Teplická jdou směrem na DC9 osoby, které převracejí popelnice. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zadržela dva mladíky ve věku osmnáct a devatenáct let. Dotyční za dohledu hlídky všechny převrácené popelnice postavili a umístili na původní místo. Přestupky řešila hlídka uložením blokových pokut.

Dne 7.11.2014 ve 22.35 hod. oznámil občan z DC32 rušení nočního klidu v ul. V Sídlišti. Hlídka MP se na místo dostavila zároveň s hlídkou PČR. Hlídky zjistily, že z jednoho z bytů byla slyšet reprodukovaná hudba. Nájemník bytu, osmadvacetiletý muž z Děčína, hlídkám sdělil, že s cca patnácti kamarády slaví narozeniny a slíbil, že již bude klid. Přestupek vyřešila hlídka PČR uložením blokové pokuty. Ve 23.40 hod. se oznámení opakovalo. Hlídka MP na místě záležitost vyřešila uložením blokových pokut a místo následně monitorovala. Další stížnosti již MP nezaznamenala, na místě byl klid.

Dne 7.11.2014 ve 20.56 hod. oznámil občan z DC8, že se nachází v restauraci a majitel restaurace jej požádal o přivolání hlídky MP, protože mu někdo odcizil notebook. Na místo byla vyslána hlídka MP, která od přítomného majitele zjistila, že notebook mu před cca dvaceti minutami odcizil jeden ze zákazníků, přičemž uvedl i jeho jméno a popis. Hlídka provedla kontrolu sídliště a pachatele krádeže zadržela. Jednalo se o dvacetiletého muže z Děčína. Dotyčný měl u sebe i odcizený notebook. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení události převzala.

Zdroj: MP Děčín