Rubriky
Zprávy

Fasády domů poničil fanda Depeche Mode

sprejer 003Svou bezmeznou oddanost hudební skupině Depeche Mode projevil poněkud nevhodným způsobem sedmatřicetiletý muž z Děčína. Sprejem postříkal v centru Podmokel fasády několika domů nápisy se jménem hudební skupiny a jejího frontmana. Krátce poté jej zadržela hlídka děčínské městské policie.

Podezřelého muže si všimla obsluha kamerového systému. Muž v ul. Prokopa Holého vlezl do výkopu, ve kterém našel odhozený sprej s oranžovou barvou. Hned poté poničil prvním nápisem květináč umístěný na chodníku. Operační služba na místo ihned vyslala hlídku MP. Muž mezitím se svým kamarádem pokračoval do ulice Divišova k Jílovskému potoku, kde je strážníci zadrželi.

„Hlídka je zadržela během dvou minut. I tak ale muž poničil sprejem fasády několika domů, část pozemní komunikace a kanálovou vpusť,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Dodal, že muž se zadržení nijak nebránil a k poničení domů se přiznal. Na místě si záležitost převzala k dořešení hlídka Policie České republiky. Zadrženého vandala čeká obvinění z trestného činu poškozování cizí věci.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín