Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští judisté finišují, trénují na nejvyšší soutěže roku

adam konigVyhrát přebor České republiky konaný v sobotu 11. 10. 2014 v Ostravě bylo snem každého účastníka a vrcholem sezóny judistů v kategorii starších žáků.

Na této nejvyšší soutěži se popralo 200 nejlepších závodníků z celé republiky. Nominaci si průběhu roku svými výkony na bodovaných závodech Českého poháru a Krajského přeboru zajistili děčínští borci Adam König ve váze do 66kg a Matěj Ledvinka ve váze do 34kg.

Matěj startoval jako první, v nízkých vahách. Měl celkem 5 těžkých utkání, z nichž se podařilo jednou vyhrát. Vzdoroval statečně všem borcům, konkurence v takové soutěži je veliká.

Adam, jako favorit váhy do 66kg, tentokrát neměl v rozlosování žádné výhody. Ostrými souboji se propracoval k semifinále, kde mu přímou cestu za zlatem překazil Antonín Kobza z České Třebové, který následně celou váhovou kategorii vyhrál.

V boji o třetí místo pak Adam krásným ipponem během prvních 10 vteřin potvrdil své kvality. Děčín tak chová doma republikový bronz.

Další přehlídkou napínavých utkání borců oddílu Judo Děčín nás čeká 15. 11. v tělocvičně Děčíně – Křešicích, kde se poperou na podzimním turnaji všechny naše mláďata, mladší a starší žáci a žákyně, na kterou zveme všechny rodiče, kamarády a přátele juda. Turnaj začíná v 11h.

Tentýž víkend bude patřit našim dospělým zástupcům klubu. V sobotu 15.11. se v Praze na MČR jednotlivců v kategorii masters představí Jan Březovský, Martin Tutko, Lenka Königová a Alena Jančová.

V neděli 16. 11. pak ukáží své umění v soutěži KATA Pavel Mahn a Otto Černohorský.
Přijeďte nám zafandit třeba i do Vršovic!
Lenka Königová