Rubriky
Sport Zprávy

Děčín ve Vrchlabí srdnatě bojoval o body, ale nakonec zůstal bez nich

vrchlabíV pondělí ve sváteční den zajížděli hokejisté Děčína na půdu Vrchlabí, kde svedli velký boj s aktuálně lepším týmem, v poslední minutě snížili na rozdíl jediné branky, ale domácí hned odpověděli a nakonec získali tři body. Děčín naopak znovu všechny ztratil.

Utkání však lépe začali Medvědi, kteří se hned ve druhé minutě dostali do vedení zásluhou JANA KMENTA, který dorazil za záda domácího brankáře střelu Fojta – 0:1. V osmé minutě ale po faulu na PATRIKA URBANA bylo nařízeno trestné střílení, které jeho exekutor dokázal proměnit a rázem bylo vyrovnáno – 1:1. Vyrovnávací branka Vrchlabí nakopla a to šlo ve dvanácté minutě do vedení a otočilo stav utkání. MARTIN FILIP byl tím šťastným střelcem, jenž rozradostnil své spoluhráče – 2:1. Domácí poté nadále atakovali děčínskou branku, ale další gól se jim vsítit nepodařilo. V závěru prvního dějství pak vystřelil nebezpečně Vegner, ale domácí brankář Neužil s notnou dávkou štěstí jeho střelu pokryl.

Stejně tak jako úvod první třetiny tak i začátek té druhé patřil Děčínu. Nejprve se po půl minutě dostal do obrovské příležitosti Volráb v samostatném úniku, ale Neužil včas sklapl své betony. DANIEL VOLRÁB však hned z dalšího protiútoku už udeřil, když nadvakrát překonal Neužila – 2:2. Vrchlabští v polovině utkání málem zahrozili znovu, když se Skočovský dostal do úniku, ale Šticha ho svou lapačkou vychytal. Do přečíslení dva na jednoho pak ujeli Děčínští, ale Kuchynka sřílel vedle. Na konci druhé třetiny se dokonce Medvědi radovali ze vstřelené branky, ale později se ukázalo, že puk byl pouze v boční síťce domácí branky. Podruhé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 2:2 a šance na výhru v zápase tak měla obě mužstva.

Začátek třetího dějství patřil domácím hráčům, kteří měli k dispozici přesilovou hru. Tu nakonec využil PATRIK LENOCH a znovu strhl vedení na stranu vrchlabského celku – 3:2. A tato branka byla zřejmě odrazovým můstkem pro další vývoj utkání. Chvíli na to totiž domácí vsítíli dvě slepené branky a dostali se do tříbrankového vedení. Nejprve DAVID SKOČOVSKÝ využil další početní výhodu a jeho tým vedl 4:2. Pak ho napodobil MARTIN FILIP, jenž svým druhým přesným zásahem v tomto klání dal Vrchlabí klid na hokejky – 5:2. Jenže v padesáté minutě využil přesilovku Děčín, když se přesně trefil ŠTĚPÁN KUCHYNKA – 5:3. O tři minuty později pak DANIEL VOLRÁB taktéž mířil přesně v přesilové hře a hosté se tak dostali Vrchlabí na dostřel jediného gólu – 5:4. Vrchlabí však znovu odskočilo, a také to bylo v početní výhodě. DANIEL VLACH prostřelil Štichu a dal znovu domácím klid – 6:4. Medvědi se ale nevzdávali a v poslední minutě třetí periody měli výhodu další přesilovky a rovnou zkusili hru se šesti bruslaři v poli. Tento tah jim dokonale vyšel, ŠTĚPÁN KUCHYNKA snížil znovu na rozdíl jediné branky – 6:5. Pouhých sedm vteřin před třetí sirénou ale ujel DANIEL VLACH a svou přesně mířenou střelou uzavřel pondělní hody ve Vrchlabí – 7:5.

HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín 7:5 (2:1, 0:1, 5:3)
Branky a nahrávky: 8. Urban (TS), 12. Filip, 43. Lenoch (Vlach, Jakubec), 46. Skočovský (Šťastný, Jebavý), 48. Filip (Hamerský), 56. Vlach (Filip), 60. Vlach (Filip) – 2. Kment (Fojt), 21. Volráb (Kuchynka), 50. Kuchynka (Chamrád), 53. Volráb (Filipovský), 60. Kuchynka (Filipovský)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Lavinger) – Filipovský, Molnár, Kaltenbőck, Hříbal, Vegner, Klement – Kuchynka, Volráb, Chamrád, Chovanec, Kment, Fojt, Bezpalec, Faigl, Vacek, Strnad, Polák

Vendula Zdražilová, HC Děčín