Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs ČEZ Basketball Nymburk

nymburkPo vydařené partii proti obhájci stříbra z Prostějova čeká již v pátek v dohrávce 6. kola Kooperativa NBL na svěřence Pavla Budínského další velká výzva, když tentokrát do ČEZ Sportcentra přijede obhájce titulu z Nymburka s ex-děčínským triem Houška – Pomikálek – Bartoň v sestavě! Podaří se tedy děčínské ekipě překvapit středočeský kolos a zapsat již sedmou soutěžní výhru v řadě?

Polabský celek přijede na sever Čech jako aktuální lídr tabulky (bilance 5:1), ale již ne neporažený. Na konci října dokázali prostějovští Orli po strhující podívané setnout Nymburk po druhém prodloužení poměrem 111:101 (nejlepší střelci NBK: Washington 24, Raivio 15, Pomikálek 12). Minulý pátek pak svěřenci kouče Kemzury zvítězili jen těsně 86:85 (Burns 20, Raivio 17, Rančík 12) nad Pardubicemi…

V Českém poháru sice letos Středočeši nestartují, ale kromě KNBL hrají ještě VTB ligu a Eurocup. Ve VTB jim aktuálně patří 9. příčka (bilance 4:5) z týmů 16 týmů, Rančík a spol. tedy okupují průběžně první nepostupovou příčku do play-off. V eurocupové skupině C jsou pak Nymburští se čtyřmi výhrami a třemi porážkami na 3. místě z šesti týmů. V rámci této soutěže si náš sok také odbyl svou derniéru před pátečním kláním, ale bez zraněné dvojice Washington – Rančík odjel z Oldenburgu s porážkou 71:84 (Raivio 16, Benda 12, Welsch 10) a zkomplikoval si cestu do další fáze soutěže.

Válečníci v posledním utkání tuto středu zvítězili ve zmiňovaném klání nad Orly 91:75 (Bosák 22, Tucker 16, Vyoral 12) a před svými fanoušky zůstali stoprocentně úspěšní, když svou letošní vítěznou šňůru protáhli již na sedm zápasů! Díky této výhře jsme si také upevnili druhou příčku v tabulce, kde máme aktuálně bilanci 12:3.

Loňské vzájemné zápasy (základní část NBL):
Děčín – Nymburk 72:80 (Bosák 15, Vyoral 12 – R. Rančík 26, Mahalbašič 15)
Nymburk – Děčín 96:61 (Page 17, Hruban 16 – Soukup 15, Venta 13)

Změny v nymburském kádru před letošní sezonou:
Posily: Derek Raivio, Darius Washington, Christian Burns, Garrett Stutz, Luboš Bartoň; Jakub Kudláček (působil v klubu na začátku sezony, ale již odešel do 2. španělské ligy).

Odchody: Lukáš Palyza, Dylan Page, Vlado Ilievski, Thomas Massamba, Rašid Mahalbašič; krátce v klubu loni působili také Martin Rančík, Scottie Reynolds a Jonathon Thompson.

Nejlepší střelci Nymburka v letošní sezoně KNBL (mimimum – 5 odehraných utkání):
Garrett Stutz – 15,2 bodu a 7 doskoků na zápas
Martin Kříž – 13,5 bodu a 8 doskoků na utkání
Derek Raivio – 11,6 bodu a 4 asistence na zápas

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta