Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 20.10.2014 ve 2.55 hod. oznámila žena přítomnost bezdomovců u kontejneru v ulici V Sídlišti v DC32, kde vyhazují obsah kontejnerů po okolí. Na místo byla vyslána hlídka MP, která u kontejnerů přistihla čtyřiadvacetiletého a třicetiletého muže. Znečištění veřejného prostranství řešila hlídka uložením blokových pokut. Nepořádek kolem kontejnerů po sobě muži pod dohledem strážníků uklidili.

Dne 19.10.2014 v 16.53 hod. oznámil občan, že v DC7 je rozestavěný dům a na zahradě se neoprávněně pohybují dva muži, kteří kradou dřevo, které nakládají do přistaveného vozidla. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která oba muže na zahradě domu zadržela a zjistila jejich totožnost. Jednalo se o mladíky ve věku osmnáct a devatenáct let. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 19.10.2014 v 16.27 hod. oznámil občan z DC2, že u opuštěného rodinného domku vyklopily před pár minutami dvě osoby okno u sklepa a vlezly dovnitř. Dále oznamovatel uvedl, že osoby ze sklepa dosud nevylezly. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která ve sklepních prostorech zadržela dvaadvacetiletého muže a o rok starší ženu. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení události převzala.

Dne 18.10.2014 v 21:35 hod. oznámil občan, že na zastávce MHD v ul. Uhelná v DC4 si ustlal bezdomovec a spí na lavičce. Hlídka MP na místě kontaktovala jednačtyřicetiletého muže, který byl pod vlivem alkoholu. Hlídka jej zvedla, rozchodila a po důrazné domluvě jej odeslala do místa bydliště.

Dne 18.10.2014 v 19.15 hod. oznámil občan, že u zimního stadionu v DC3 leží na lavičce asi třináctiletý mladík, který je velmi opilý. Hlídka MP na místě zjistila, že se jednalo o patnáctiletého mladíka, který pro opilost ani nevnímal. Na místo byla přivolána záchranka, která mladíka odvezla do nemocnice. Událost byla nahlášena na PČR, která další řešení převzala.

Dne 17.10.2014 ve 13.45 hod. oznámil občan z DC12 přítomnost dvou mužů s kočárkem, kteří něco naložili ve dvoře u domu a odjíždí s tím po Ústecké ulici. Tam je hlídka MP zadržela. Dotyční hlídce sdělili, že jim sběr dal nějaký člověk z domu. Protože neměli u sebe žádný doklad k prokázání totožnosti, byla na místo přivolána hlídka PČR, která řešení záležitosti převzala.

Zdroj: MP Děčín