Rubriky
Sport Zprávy

Světový bronz Lenky Königové

judomalagaNejlepší světoví judisté kategorie Masters si dali na přelomu září a října dostaveníčko ve španělské Malaze, kde se spolu utkali na již šestém mistrovství světa.
Barvy České republiky hájilo celkem dvanáct borců, kteří v ostré konkurenci více jak 1200 účastníků vybojovali hned sedm cenných kovů. Byla mezi nimi i Lenka Königová, která domů do Děčína přivezla světový bronz.

„S medailí jsem samozřejmě spokojená, ale přece jenom mě mrzí prohrané semifinále, díky kterému jsem na žíněnce nemohla změřit síly s novopečenou mistryní světa, ale takové už judo a vyřazovací boje na světových turnajích jsou“, uvedla Königová.

Königová se dlouhodobě připravuje s děčínskými Masters , což vidí jako velkou výhodu: „Trénuju s chlapama, kteří jsou přece jenom, co se fyzické síly týče, někde jinde než já a tahle zkušenost se mi pak na turnajích náramně hodí. Chtěla bych jim všem poděkovat, protože tak skvělé sparingpartnery jako já, jen tak nějaká závodnice nemá. Stejně tak bych chtěla poděkovat svým sponzorům, díky jejichž přízni jsem na této vrcholné akci roku mohla startovat“, řekla čerstvá držitelka světového bronzu.

Jan Rokůsek, Judo Děčín