Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi v Sokolově padli a odjeli s prázdnou

sokolovK dalšímu utkání druhé hokejové ligy zajížděli hokejisté Děčína na západ Čech, kde se utkali s tradičním rivalem, a sice Baníkem Sokolov. Domácí potvrdili roli favorita a zvítězili 4:2.

V úvodu první třetiny čelili Medvědi přesilové hře domácích, ale dokázali se v ní ubránit. Jenže o chvíli později, přesněji v šesté minutě, hrál Sokolov další početní výhodu. K jejímu
využití mu stačilo něco málo přes minutu, když se přesně trefil VÁCLAV DOBŘEMYSL – 1:0. V další velké šanci se pak ocitl znovu domácí Baník, když Kuběna svou střelou nechal vyniknout Lukáše Lavingera. Ten tak podržel svůj tým od inkasované druhé branky. Jenže poté se ukázalo pravidlo nedáš dostaneš. Svou aktivitu Děčína dokázal zužitkovat DANIEL VOLRÁB, který poslal puk za záda Hrušky a srovnal se Sokolovem krok – 1:1. Medvědi po vstřelené brance ožili a hrozili před brankou Sokolova. Volráb se snažil tečovat střelu svého spoluhráče, ale ta nebyla přesná. Dobrou střelou se také prezentoval sokolovský Flek, ale trefil pouze připraveného Lavingera. Tři minuty před koncem prvního dějství pak ještě musel hasit nebezpečí ve svém brankovišti Hruška, který zlikvidoval střeleckou šanci Faigla. Na konci první části ještě hráli Medvědi přesilovou hru, ale Sokolov ji dokázal ubránit. A v samotném závěru pak takřka se sirénou navíc skórovali domácí a dostali se zpět do vedení. Úspěšným střelcem byl PAVEL KUBĚNA – 2:1.

Hned na začátku druhé třetiny musel zasahovat Lavinger proti střele domácích. Domácí se později dostali do další šance, kdy byl v úniku jeden ze sokolovských útočníků. Bačák pak musel jeho úprk hasit jen za cenu faulu. Následnou přesilovou hru Sokolov ale nevyužil. V polovině utkání jeli dva domácí útočníci proti jednomu obránci Děčína, ale Říha pak přestřelil branku Děčína. Hru ve druhé třetně ovlivňovala častá vyloučení, ale oba celky se vždy dokázaly ubránit. Na Lavingera pak mířily další střely, Flek a Vrána však proti němu neuspěli. Do konce druhé třetiny se už nic nestlo, a tak se podruhé do kabin šlo za stejného stavu, jako tomu bylo po první periodě, tedy 2:1.

Jenže po jedenadvaceti vteřinách, které byly odehrány ze třetího dějství, mířili přesně mezi tři tyče domácí, kteří záslouhou PAVLA KUBĚNY, jenž potrestal chybu Děčína ve vlastním oslabení, šli do dvoubrankového vedení – 3:1. V 50. minutě se dobrou střelou prezentoval Volráb, ale brankář Hruška si s ní opět poradil. O čtyři a půl minuty později už to ale bylo 4:1. TOMÁŠ SÝKORA přetavil v další branku akci svého útoku. A mohlo být ještě hůře. Chvíli na to totiž Přindiš orazítkoval tyč Lavingerovy branky. V 59. minutě ještě vykřesal jiskřičku naděje ONDŘEJ HŘÍBAL, jenž využil přesilovou hru Děčína a snížil na rozdíl dvou branek – 4:2. Jenomže tento stav si domácí už pohlídali a žádné drama nedopustili. Děčínští tak ze Sokolova nevezou ani jeden bod.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 4:2 (2:1;0:0;2:1)
Branky a nahrávky: 8. Dobřemysl (Sýkora, Prošek), 20. Kuběna (Csamangó, Prošek), 41. Kuběna (Dobřemysl), 55. Sýkora (Flek, Vrána) – 14. Volráb (Fojt, Hašek), 59. Hříbal (Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Klement, Kaltenböck, Hříbal, Saska, Molnár, Vegner – Hašek, Volráb, Fojt, Faigl, Oliverius, Vacek, Drnec, Chamrád, Bačák, Chovanec, Kment, Bezpalec

Vendula Zdražilová, HC Děčín