Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi padli s Vajgarem v prodloužení

vajgarV dalším domácím utkání nestačili Medvědi na svého soupeře, když prohráli v prodloužení s jihočeským Vajgarem Jindřichův Hradec. Do tabulky si připsali alespoň jeden bod. Do utkání nakonec nastoupil i ve středu zraněný Jaroslav Hašek.

Utkání začalo aktivně už po vhazování ve středovém kruhu. Nejprve zaútočili hosté, na druhé straně pak domácí. Mezi největší šance v první části hry patřily ty ze šesté resp. sedmé minuty. Nejprve střílel Volráb od levého kruhu a svým projektilem orazítkoval břevno branky Vajgaru. Hned na to se pak musel vyznamenat Lavinger svým úspěšným zákrokem proti jedovce Kořínka. V deváté minutě pak otevřel účet sobotního klání ŠTĚPÁN KUCHYNKA, který si nabruslil ze středního pásma až před Kůdelu a střelou bez přípravy ho dokázal prostřelit. Brankář hostí tak nemohl vůbec nic dělat – 1:0. Tento těsný náskok nakonec Děčínu vydržel až do konce prvního dějství, dvě minuty před jeho koncem však mohli srovnat hosté. Lazorišák totiž svou střelou označkoval tyč děčínské branky.

Ve druhé třetině pokračovalo útočné pojetí hry, zejména hosté se snažili pálit z každé pozice, aby dosáhli kýženého vyrovnání. Naopak ale musel znovu zasahovat Kůdela, jenž zneškodnil nebezpečnou střelu Kuchynky. Na druhé straně si po delším pobytu v útočném pásmu vytvořili velký tlak Jindřichohradečtí hokejisté a po skrumáži před Lavingerem se puk na chvíli zastavil v domácím brankovišti. Odtud ho ale naštěstí pro Mevědy dostal do bezpečí Kvaček. V polovině utkání pak hosté nastřelili další tyč, tentokráte z hole Špergera. Hokej nahoru dolů pokračoval další šancí Vacka, kterému jeho sklepnutí kotouče vychytal znovu pozorný Kůdela. Brankář hostí pak ještě musel nebezpečí před svou brankou hasit na konci druhé třetiny proti Volrábovi, jenž na něho vyslal přízemní střelu.

Hosté vstoupili do třetí části hry s odhodláním pokusit se o srovnání stavu skóre. Více šancí si ale vytvořili Medvědi, vždy ale ztroskotali na výborném Kůdelovi. Když ani rozjetý Drnec, jenž se ocitl úplně sám před hostujícím brankářem, nedokázal svůj únik zužitkovat, udeřilo na druhé straně. Hosté se totiž delší dobu uhnízdili v děčínském pásmu a jak se později ukázalo, vyplatilo se jim to. ZDENĚK ŠPERGER si totiž nabruslil zpoza domácí branky až před Lavingera a poté ho dokázal prostřelit. Hosté se tak dostali zpátky do hry a navíc připravili Lavingera o jeho čisté konto – 1:1. Necelých šest minut před koncem třetího dějství mohli o utkání rozhodnout hosté, a sice z trestného střílení, které bylo sudím po vyhození hole před domácí brankou nařízeno. Jenomže Procházka s nájezdem moc dobře nenaložil a Lavinger pak neměl mnoho práce schovat puk do své lapačky. A jelikož základní hrací doba vítěze neurčila, muselo na řadu přijít prodloužení. To netrvalo příliš dlouho, neboť hostům stačilo k otočení stavu skóre a zároveň získání jednoho bonusového bodu navíc, pouhých dvaatřicet sekund. JOSEF MAZANEC totiž dokázal poslat puk mezi tři tyče po zmatku před děčínskou brankou a ukončil tento zápas – 1:2.

HC Děčín – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 1:2 pp (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Kuchynka (Kaltenböck) – 49. Šperger (Dvořák), 61. Mazanec (Lazorišák)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Kvaček, Kaltenböck, Hříbal, Vegner, Zedek, Klement – Hašek, Volráb, Fojt – Chovanec, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Chládek, Chamrád – Bačák, Kment, Vacek

Vendula Zdražilová, HC Děčín