Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi na ledě Vlků neuspěli

vlci jablonecV rámci devátého kola druhé hokejové ligy zajížděli hokejisté Děčína na led Jablonce nad Nisou, kde na místní Vlky nestačili a prohráli 2:6 z jejich pohledu.

První třetina tohoto utkání skončila bez branek. Na první velkou šanci se muselo čekat až do konce deváté minuty. Tondrovu střelu Lavinger vyrazil před sebe, kde se k puku dostal Šulc, jenže ten místo střely chtěl Lavingera ještě vymíchat. To se mu sice povedlo, ale poté celou situaci zahodil nepřesnou střelou. Medvědi poté čelili prvnímu oslabení a Vlci tak měli znovu šanci ke skórování. Jenomže hokejisté Děčína přesilu domácích zvládli a neinkasovali. Poté se do přečíslení dva na jednoho dostali hosté, ale Bačákova střela zamířila jen do připraveného brankáře Jablonce. A když se ani v závěru prvního dějství neprosadil v pohledné akci Nevyhoštěný, který svou střelou orazítkoval pouze mantinel za brankou Medvědů, skončila první třetina bez branek.

Ve druhé třetině se už na branku dlouho čekat nemuselo. Přesně po dvou minutách hry šli do vedení Vlci. MAREK FRK se dostal k odraženému puku a pohotovou ranou ho poslal do hostující sítě – 1:0. O vyrovnání se posléze snažili Volráb s Oliveriusem, ale ani jednomu se nepodařilo dostat kotouč za záda domácího brankáře. Na druhé straně se to však podařilo opět Vlkům. MICHAL PAVLŮ obelstil obranu Medvědů a střelou do protipohybu Lavingera mu nedal vůbec žádnou šanci – 2:0. Jenže ze druhé branky se domácí radovali pouze něco málo přes minutu. Na rozdíl jediné branky se podařilo snížit RADKU FOJTOVI, jenž doklepl odražený puk za ležícího domácího brankáře – 2:1. Jenže s brankami se na jabloneckém ledě doslova roztrhl pytel a o chvíli později už se zase měnilo skóre. TOMÁŠ DEMEL prostřelil Lavingera a vrátil svému týmu na hokejky zpět dvoubrankový náskok – 3:1. A i tak brankové hody druhého dějství nekončily. Necelé tři minuty před druhou sirénou se totiž hosté dostali domácím znovu na dostřel jediné branky. O tu se postaral ONDŘEJ CHLÁDEK a dal tak Medvědům naději na úspěch v tomto utkání – 3:2.

Vlci ale hned po přestávce znovu udeřili. MICHAL PAVLŮ se podruhé zapsal do listiny střelců a Vlci znovu vedli rozdílem dvou gólů – 4:2. No a ve 49. minutě už to s hosty nevypadalo vůbec dobře. LADISLAV PULEC vyslal na Lavingera střelu, která skončila za jeho zády – 5:2. Vlci se tak odtrhli a nad Děčínem vedli už o tři branky. A mohlo být ještě hůř, ale Lavinger v obrovské skrumáži před svojí brankou nedovolil Pavlů skórovat. Pohodlný náskok si domácí hokejisté drželi i nadále a Medvědy takřka k ničemu nepouštěli. Naopak ještě přidali další gól necelé dvě minuty před koncem třetí periody, když dvojnásobnou přesilovou hru využil JAN PETRMICHL, který prostřelil brankáře hostí střelou z prostoru mezi kruhy – 6:2. V úplném závěru ještě mohl vsítit hattrick Pavlů, jenže Lavinger byl v jeho velké šanci proti. Medvědi tak znovu na ledě soupeře neuspěli a domů nevezou ani bod.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 6:2 (0:0;3:2;3:0)
Branky a nahrávky: 22. Frk (Pulec), 28. Pavlů (Demel), 32. Demel, 42. Pavlů (Demel), 49. Pulec (Brokeš), 59. Petrmichl (Šulc) – 29. Fojt (Oliverius), 38. Chládek (Chamrád)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Vegner, Kaltenböck. Hříbal, Kvaček, Klement – Zedek, Volráb, Oliverius, Fojt, Bačák, Chládek, Chamrád, Chovanec, Vacek, Polák

Vendula Zdražilová, HC Děčín