Rubriky
Sport Zprávy

Děčín nasázel Klatovům šest branek, Merta se blýskl čistým hattrickem a Lavinger vychytal nulu

klatovyDohrávka čtvrtého kola byla na programu ve středu 15.10.2014. Děčín na svém ledě přivítal celek Klatov, kterému nasázel půltucet branek.

První třetina ještě ani pořádně nezačala a hostující brankář Pacl musel lovit poprvé puk ze své sítě. Hned v první minutě totiž otevřel účet středečního utkání DAVID MERTA, který zužitkoval přesnou přihrávku od Haška a s následnou prudkou střelou nemohl brankář hostí vůbec nic dělat – 1:0. O dvě minuty později už to bylo 2:0. A opět u toho byl DAVID MERTA, jenž zvýšil náskok Medvědů. V začátku první třetiny tak měl dobře nakročeno k čistému hattricku. Z druhé strany to poté zkoušel hostující Kubeš, který střílel bez přípravy na Lavingera, ale ten dokázal puk ukrýt. V jedenácté minutě se hrálo ve čtyřech hráčích na obou stranách a tato herní situace svědčila lépe domácím. Oliverius viděl dobře postaveného DAVIDA MERTU, který svou další brankou zkompletoval čistý hattrick – 3:0. Na ledové ploše se pak objevilo několik kšiltovek na jeho počest. I nadále pokračovala hra, která byla v režii hráčů Děčína. Necelých pět minut před koncem první třetiny se ještě měnilo skóre, a to znovu na straně Děčína, to když hrál ve dvojnásobné početní výhodě. MAREK KLEMENT ji dokázal využít, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Paclem – 4:0. V závěru první dvacetiminutovky pak ještě mohli hosté snížit na rozdíl tří branek, ale Lavinger jejich velkou příležitost zmařil.

Začátek druhého dějství přinesl šanci na hostující straně. Topinka vyslal na Lavingera pořádně jedovatou střelu, ale ochránce domácí svatyně znovu svým zákrokem podržel svůj tým. Hned z dalšího protiútoku se ocitl Volráb úplně sám před Paclem, ale také brankář Klatov se zaskvěl. V polovině utkání se měl znovu v pohotovosti Lavinger, ale plachtící projektil chytil. Stejně si pak počínal při střele Houfka. Když už to vypadalo, že třetina se dohraje za stavu 4:0, opak byl pravdou. Pouhých dvanáct vteřin před vypršením druhé části už svítil na ukazateli skóre stav 5:0. Oku lahodící akci po ose Hašek Volráb Vacek vyšperkoval svou přihrávkou Volráb na RADIMA VACKA, který poté bez větších problémů poslal kotouč za Paclova záda. Podruhé do kabin se tak Medvědům šlo více než skvěle, aby ne, když v zádech měli pětibrankový náskok.

Ve 46. minutě třetí třetiny nejprve orazítkoval tyč děčínské branky svou střelou Novotný a minutu poté pak byl faulován ve střelecké pozici Vizinger a rozhodčí okamžitě nařídil trestné střílení. To však aktér nájezdu proměnit nedokázal, Lavinger včas vystihl jeho úmysl v jeho blízkosti a puk za svá záda nepustil. Naopak v 51. minutě přidal další zářez v podobě šesté branky MICHAL OLIVERIUS, který dokázal využít přesilovou hru. Svou střelu umístil k levé tyči Paclovy svatnyně – 6:0. Hosté i za tohoto stavu útočili a chtěli dosáhnout alespoň čestného úspěchu, ale Lavinger ve svém brankovišti stále držel své čisté konto. Ohroženo bylo i při dvojnásobné početní výhodě Klatov, ale jak Lavinger tak jeho spoluhráči nedopustili, aby inkasoval. Medvědi přesilu hostí ubránili a poté už jen kontrolovali hru. Do konce třetí třetiny se již nic nestalo, a tak po závěrečné siréně mohla na ledě propuknout radost nejen ze zisku tří bodů, ale také z hattricku Merty či shutoutu Lavingera.

HC Děčín – SHC Klatovy 6:0 (4:0;1:0;1:0)
Branky a nahrávky: 1. Merta (Hašek), 3. Merta (Hašek, Volráb), 12. Merta (Oliverius, Hříbal), 16. Klement (Volráb, Hašek), 40. Vacek (Hašek, Volráb), 51. Oliverius (Vacek, Faigl)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Klement, Kaltenböck, Hříbal, Saska, Molnár, Vegner – Hašek, Volráb, Merta – Faigl, Oliverius, Vacek – Bačák, Kment, Chamrád – Drnec, Chovanec, Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín