Rubriky
Politika Zprávy

ANO přejelo ČSSD, do zastupitelstva jde Václav Němeček

dc-blazkova-marie-1_galerie-980Děčín – Očekávaným vítězstvím Hnutí ANO skončily komunální volby v Děčíně. Zda bude mít Děčín poprvé ve svém čele ženu by mělo být jasno po koaličních vyjednávání. Jedničkou ANO je totiž Marie Blažková, šéfka děčínského úřadu práce. Letošní komunální volby provázela v Děčíně historicky nejnižší volební účast, k urnám dorazilo jen 30,26 procent voličů.

ANO získalo v Děčíně 23,06 procent hlasů a sedm mandátů v 27členném zastupitelstvu.

Marie Blažková byla z výsledku příjemně překvapená.

„Pro nás je to úžasný výsledek, přeci jen jsme pořád ještě nový subjekt. Volby ale vypadají jinak než to, co říkají lidé na ulici,“ naráží jednička vítěze voleb v Děčíně na dlouhodobu nespokojenost lidí s děním ve městě. Na volebních výsledcích se to totiž nijak výrazně neprojevilo.

Obě nejvíce kritizované strany, radniční sociální demokracie a Volba pro město, totiž i v těchto volbách uhrály slušný výsledek. ČSSD si sice oproti předchozím volbám o přibližně pět procent pohoršilla, ale i tak získala 19,3 procenta. Jen těsně ale uhájila druhou pozici před Volbou pro město, od které ji dělily jen desetiny procenta. Obě strany získaly každá šest mandátů.

Celý článek…

Zdroj: decinsky.denik.cz