Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoNeplatí výživné
DĚČÍN – Minulost ho doběhla až z vedlejší země. Jednatřicetiletý muž z Děčínska čelí od pátého září letošního roku zahájení trestního stíhání pro trestný čin zanedbání povinné výživy. Jak se zatím ukazuje, mladý otec si od září 2009 neplnil svou zákonnou povinnost a nepřispíval na výchovu a vzdělání svého devítiletého syna. Součtem dlužného výživného se částka zastavila na hranici čtyř tisíc Eur. V přepočtu se chybějící výživné pohybuje kolem sto jedenácti tisíc českých korun.

Vzal to on?
DĚČÍN – Ve zkráceném přípravném řízení sdělovali benešovští policisté podezření šestadvacetiletému Ústečanovi. Mládenec se měl koncem letošního července zmocnit peněženky s finanční hotovostí i s dokladem osoby, kterou potkal v ulicích Benešova nad Ploučnicí. Starší muž byl osloven známým, jenž mu přislíbil pomoc a pomohl mu s nákupem až domů. Chvilku po jeho odchodu si oznamovatel všiml, že jeho peněženka se nachází na chodníku u dveří jeho domu. Leč uvnitř portmonky už chybělo čtrnáct set českých korun a občanský průkaz. Policejní šetření i výpověď oznamovatele ukazuje směrem k náhlému pomocníkovi. Ten ovšem mlčí. Z úst benešovských strážců zákona si jen vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. O dalších postupu rozhodne děčínský soudce.

Zmizely starožitnosti
KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští policisté prošetřují okolnosti možných přečinů krádeže a porušování domovní svobody, ke kterému mělo dojít Krásném Poli v Chřibské. Podle majitelů chalupy zmizelo z jejích prostor zařízení nevyčíslitelné hodnoty, jelikož převážná většina chybějících věcí je především otázkou pozůstalosti po předcích. Oznamovatelé k nim mají především osobní vztah. Hodnotu chybějících věcí by zřejmě ohodnotil především znalec starožitnictví. Zmizely převážně mosazné a kovové věci, kalamáře, lustry, věšáky a skleněné drobnosti. Na případu pracují krásnolipští policisté ve spolupráci s dalšími odborníky.

Nalezený vůz
DĚČÍN – Někteří z děčínských obyvatel si mohly v uplynulých dnech všimnout modrého parkujícího Opel Astry na ulici Čsl. Armády v blízkosti železničního přejezdu. Strážníci městské policie na vozidlo parkující v protisměru nasadili 5.9.2014 botičku. Jelikož se strážníkům nikdo nepřihlásil, uchýlili se muži zákona k prověrce v celostátním pátrání po odcizených vozidlech. A zrodilo se překvapení ! Zajištěné vozidlo bylo začátkem srpna letošního roku odcizeno. Majitel nalezeného auta byl vyzván k převzetí, k němuž došlo 13.9.2014 pod taktovkou policistů z OOP Děčín – Město.

Děčín, 18.září 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín