Rubriky
Zprávy

Výsledky středeční DBA za děčínský region

policejni kontrola_alesoVe středu 10. září 2014 probíhala v děčínském regionu ve spolupráci s mezinárodním sdružením TISPOL dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů.

Děčínští policisté společně s kolegy jiných částí Ústeckého kraje zapojila do bezpečnostního opatření sedm policistů. Zmiňovaní strážci zákona zkontrolovali během šestapadesáti hodin 93 vozidel. Mezi zkontrolovanými vozidly bylo 42 řidičů, kteří se nějakým způsobem dopustili překročení zákona, zpravidla v podobě dopravních přestupků. 37 z nich za své překročení zákona odevzdalo v podobě blokové pokuty 17.000,- Kč. Zbývajících pět řidičů bylo oznámeno do správního řízení patřičnému městskému úřadu či magistrátu města. Rychlost byla překročena v osmi případech, z toho dvakrát byla vyřízena oznámením. Šest řidičů zaplatilo za překročenou rychlost dohromady 4.500,- Kč.

Devět zastavených řidičů bylo nepřipoutáno. Jejich nedbalost je společně stála 3.600,- Kč.

S nevyhovujícím technických stavem vozidla se po vozovce pohybovalo dvanáct osob. Tři řidiči neoplývali příslušnými doklady. Jeden případ bude mít dohru v podobě trestného činu. Dva řidiči měli nesrovnalosti v dodržování bezpečnostních přestávek, zápisu v kotoučcích či špatně vyplněné doklady o provedených odstávkách.

Děčín, 12. září 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín