Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor s kapitánem týmu Jakubem Houškou

Jakub HouškaV dalším z rozhovorů jsme vyzpovídali kapitána týmu Jakuba Houšku. Pozeptali jsme se na hodnocení sezóny a na jeho očekávání od té nadcházející. Zajisté vás zajímá, jak kapitán trávil léto a kam se například ve svém životě podíval nejdál. Jakub má rodinu a nás zajímalo, kolik času mu na ní mezi basketbalem zbývá.

1)Jakube, jak bys hodnotil předchozí sezónu (i přímo tvé počínání) a co očekáváš od sezóny nadcházející?
Loňská sezóna byla zajímavá. Postavil se nový tým a čekalo se, co bude. Nakonec jsme hráli celkem dobře, chybělo málo a mohlo jít o skvělou, velice úspěšnou sezónu. Strhující čtvrtfinále a maličkosti v něm, nám přinesly konečné páté místo. Takový střed, který mohl být určitě lepší, ale při vyrovnanosti týmů, rozhodovalo opravdu málo. Co se mě týče, můj zdravotní stav mohl být na začátku sezóny lepší, když jsem se po reprezentaci opět připojil k týmu. Herně to nebylo špatné, loňská sezóna byla pro mě jednou z nejlepších.

2)Je srpem a příprava na sezónu je v plném proudu, jak bys přípravu zatím okomentoval a připravuješ se nějak i v rámci svého volného času?
Náš tým trénuje dobře i celkem tvrdě. Trenéři jsou s námi a já po delší době také. Jsem rád, že to vše rovněž absolvuji, jelikož si myslím, že jsem typ hráče, který potřebuje dobře trénovat. Nyní jsem trochu unavenější, ale člověku se to vrátí v pozdějších zápasech, což je důležité. Ve svém volném čase se snažím odpočívat, i když ti moji dva gauneři, co mám doma, mi to moc nedovolí.

3)Fanoušky bude zajisté zajímat i něco ze soukromí, prozraď nám tedy, jak trávíš léto mimo basketbal, byl jsi například s rodinou někde na dovolené?
Ano, byl jsem pár dní na Moravě, následoval přesun do Maďarska a poté do Budapešti. Další týden byl ve znamení objevování krás Balatonu, který mě hodně překvapil, myslím v dobrém. Krásné místo, jen by mohlo být více vody, ale pro děti skvělé. Na zpáteční cestě jsme zakotvili v jižních Čechách. Má dovolená byla o hodně najetých kilometrech, zároveň o parádních místech, jsem tedy spokojený. Příští rok jsem ale rodině slíbil moře.

4)Jak plníš své rodičovské povinnosti? Kolik času ti zbývá na rodinu?
Myslím, že vlastně téměř všechen volný čas trávím s rodinou. Snažím se klukům věnovat, co nejvíc to jde, protože si myslím, že je to důležité. I když je Mára starší, než Filípek, jsou občas oba k nezastavení. Já si to však užívám. Během sezóny je času relativně dost, jelikož máme díky trenérovi dobře nastavené tréninky.

5)Kde jsi byl nejdále, co se týká destinací?
Nejdále jsem byl v Číně s naším klubem. Hodně zajímavý zážitek, avšak cesta tam i zpět, pro basketbalistu smrtící. Jinak jsem díky rokům v reprezentaci prolítal téměř celou Evropu a musím říct, že krásných vzpomínek má člověk opravdu spoustu.
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta