Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor s Jiřím Jelínkem, další posilou A-týmu

jelinek_foto Princip_Luděk ČernýDalším „přírůstkem“ děčínského A-týmu je Jiří Jelínek. V rozhovoru, který nám Jirka poskytl, vám přinášíme informace o tom, proč si vybral právě Děčín a v jakém jiném týmu se mu doposud působilo nejlépe. Zajímalo nás, jak zapadl do nového týmu v rámci letní přípravy, co od týmu očekává a co mu může nabídnout. Dočtete se zde také, jak trávil v létě volný čas a nezapomněli jsme se zeptat ani na to, jak se daří drůbeži!

1)Jirko, už jsi zmínil, že jsi prošel týmy z Vysokého Mýta, Pardubic, Kolína nebo Svitav, odkud jsi zamířil k nám do Děčína. Ve kterém z dosavadních týmů se ti působilo zatím nejlépe a proč?
To je hrozně těžká otázka, v každém týmu, co jsem zatím působil, to bylo super. Pokud mám však jmenovat, řekl bych Vysoké Mýto, jelikož jsem v něm začínal a poznal, jaký je basketbal krásný sport.

2)Začala letní příprava, které se účastníš, jak se ti sžívá s novým týmem?
Myslím si, že jsem se s týmem sžil velmi dobře a celkem rychle. Přeci jen spoustu kluků již pár let znám.

3)Čím tým chceš obohatit, co mu nabízíš a co od něj očekáváš?
Určitě chci týmu nabídnout všechno, co umím a být pro tým přínosem. Naopak od něj očekávám, že se budeme na hřišti vzájemně doplňovat.

4)Jak se ti spolupracuje s trenérem?
Velmi dobře, vše mi vždy vysvětlí a poradí.

5)Udržovat se ve formě musí každý sportovec, jak to děláš ty? Jakým jiným sportům se například věnuješ?
Přes sezónu se jiným sportům nevěnuji, jen zcela výjimečně. Po sezóně chodíme hrát tenis, jezdíme na kole a chodíme na procházky s kočárkem.

6)Je léto, každý si chce nějak odpočinout, vyrazil jsi někam na dovolenou? Jakým způsobem relaxuješ?
Letos jsme na žádné dovolené nebyli, pouze na prodlouženém víkendu na Moravě. Větší dovolenou chystáme až za rok, kdy bude dcera větší.

7)Každý má nějakou neřest například v jídle, jaká je ta tvá? Čemu neodoláš?
Ještě nikdy se mi nepodařilo odolat trojbarevné buchtě od maminky nebo od manželky.

8)Poděl se s námi, jak probíhá všední den pivota v sezóně a jak mimo ni?
V sezóně se po tréninku snažím věnovat rodině, hlavně dcerce a také trochu odpočívat. Mimo sezónu střídavě navštěvujeme babičky. Je více prostoru pro odpočinek, výlety nebo hospodaření u našich na statku, to zabírá určitě nejvíce času.

9)V předchozím rozhovoru jsi hovořil o své drůbeži, už si zvykla na nové bydlení?
Drůbež zůstala u našich, asi bych zde nenašel moc nadšenců, co by mi pronajali dům se zahradou, abych v něm mohl chovat takové množství zvířat. Sousedé by jistě nadšeni rovněž nebyli.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Princip, Luděk Černý