Rubriky
Sport Zprávy

Po obratu výhra se Södertälje

BK Decin_valenta_nahledBK Děčín dokázal ve svém šestém přípravném duelu porazit SBBK Södertälje Kings poměrem 85:76. Domácí k výhře dotáhl především Jelínek, když po špatném začátku museli Válečníci dotahovat. Po zlepšeném projevu však dokázali postupně získat převahu a v závěru udrželi náskok vybudovaný ve třetím dějství.

Švédský mistr nastoupil do utkání velmi koncentrovaně a dostal se do rychlého a snadného vedení 0:9. Agresivita, dravost, rychlost – vše, čím se snaží předčít soupeře Děčín, bylo vidět na týmu soupeře a Válečníci se v prvních pěti minutách nedokázali se stylem hry účastníka Eurochallenge Cupu vyrovnat (2:13). Ještě do konce první desetiminutovky se ale domácí vzpamatovali a rychle se dostali do hry (19:18).

Soupeř však prokazoval svou kvalitu a neobvykle efektivním útokem a chytrou obranou činil domácím velké potíže. Do poločasu měl švédský tým sice 12 ztrát, ale vysoké procento střelby za 2 (71%) i za 3 body (43%). Děčín však bojoval a díky Tuckerově střele v závěru se i v poločase dostal do vedení 38:36.

Týmovou hrou, udržením vysokého tempa a aktivní hrou do koše Děčín získal rozhodující náskok ve třetí desetiminutovce, kterou vyhrál o 8 bodů (63:53). A ač severský soupeř nesložil zbraně, Válečníci už si desetibodový náskok dokázali udržet do konce utkání. Vždy totiž na soupeřovu vydařenou akci odpověděli stejným způsobem…

Skvělá příprava pro BK Děčín s kvalitním soupeřem, především v přístupu, profesionalitě a basketbalovosti!

BK Děčín – SBBK Södetälje Kings 85:76 (19.18 38:36 63:53)

Střelci DC: Jelínek 22, Houška 13, Vyoral 12, Landa 10, Bosák a Tucker 9, Jiříček 7, Kroutil 3, Bažant a Kaša a Linhart
Střelci Sod: Bizaca 23, Jukič 15, Zadnik 9, …

Zdroj: www.bkdecin.cz