Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi porazili Bílinu 4:1

Bilina vs HC DCPoslední domácí zápas v rámci přípravy odehráli hokejisté Děčína v úterý 2.9.2014 a byli úspěšní, když Bílinu, která do Děčína přijela v okleštěné sestavě, porazili 4:1. Byla to tak úspěšná definitivní domácí tečka před ostrým startem sezóny. To poslední přátelské utkání odehrají Medvědi již tento čtvrtek, a sice na ledě dnešního soupeře, tedy Bíliny.

V úvodních minutách byli hosté aktivnějším týmem. Šticha si musel v krátkém sledu připsat dva přesné zásahy. Ale Medvědi postupně převzali iniciativu na svou stranu a byli to poté oni, kdo hrozil před hostující brankou. V páté minutě si pohlednou akci vytvořila děčínská druhá formace, když Šetka pěknou střelou vybídl Faigla k teči. Jejich akci ale zastavil brankář hostí s velkou dávkou štěstí. O chvíli později však zahrozili hosté, ale Šticha se znovu vyznamenal. V osmé minutě už se ale Děčín dočkal. Z protiútoku se totiž prosadil TOMÁŠ DRNEC, který prudkou střelu umístil pod víko hostující branky – 1:0. Ve dvanácté minutě znovu musel úřadovat domácí brankář, který si připsal další úspěšný zákrok. Hosté měli poté dvě přesilové hry, které však proměnit nedokázali i díky pozorné obranné hře Děčína. Když už to v závěru prvního dějství vypadalo, že jednobrankový náskok Děčína bude i před druhou třetinou, opak byl pravdou. V čase 19:16 totiž našel Volráb ZDEŇKA VEGNERA na modré čáře a druhý jmenovaný pak nekompromisní střelou rozvlnil hostující síť podruhé – 2:0.

I úvod druhé třetiny patřil hostům, kteří byli znovu aktivnější. Šticha se musel mít opět na pozoru proti nebezpečným střelám Draků. A odolal i v následné přesilové hře hostí. Ve 26. minutě tečoval Haškovu střelu Volráb, ale tomu chyběl pověstný centimetr k tomu, aby rozvlnil hostující síť. O chvíli později zle dotíral Kment před Horákem a svou přihrávkou vyzval Drnce ke skórování. Tomu se však střela nepovedla a puk skončil v moci brankáře Bíliny. Na druhé straně se pak Jirkovský prodral až před Štichu, ale svou střelou na něho vyzrát nedokázal. Ve 31. minutě se málem Draci dostali Děčínu na dostřel jediné branky. Jejich tutovce však chyběly snad jen milimetry. Po polovině utkání se nasktytla Děčínu vůbec první přesilová hra, ale ani Medvědi ji využít nedokázali. Stejně tak dopadla i druhá početní výhoda Děčína. V závěru druhého dějství ještě tečoval střelu Šetky Faigl, ale puk skončil jen na betonech brankáře Draků.

Hned na začátku třetí třetiny našel Chamrád úplně volného Šetku, který však obrovskou šanci Děčína nedokázal přetavit v další branku. O chvíli později zívala před Vackem zcela odkrytá branka, ale tu z půlmetru trefit nedokázal. Až ve 46. mintě se skórovat od modré čáry povedlo JANU FILIPOVSKÉMU, jenž bleskově využil trest hostí za příliš mnoho hráčů na ledě – 3:0. Medvědi i nadále obléhali branku Bíliny a hráli tak stále na jejich branku. Ve 49. minutě se do dobré střelecké pozice dostal Chamrád, ale trefil jen připravené betony Horáka. Poté se také ozvali hosté, kteří měli na holích snížení na rozdíl dvou branek. Šticha se však znovu zaskvěl a tutovku hostí chytil. V 54. minutě už ale musel lovit puk ze své sítě. O čisté konto ho při hře 4 na 4 připravil TOMÁŠ PŘEUČIL, který doklepl vyražený kotouč do jeho branky – 3:1. Jenže o necelé tři minuty později se při stejné situaci prosadil také JAROSLAV HAŠEK, kterého dobře našel Volráb. Pro prvně jmenovaného tak nebyl problém zasunout puk do takřka odkryté klece – 4:1. Do konce třetí třetiny se už nic nestalo, a tak si Děčín připsal výhru 4:1.

HC Děčín – HC Draci Bílina 4:1 (2:0;0:0;2:1)
Branky a nahrávky: 8. Drnec (Kment), 20. Vegner (Volráb), 46. Filipovský (Fojt, Drnec), 57. Hašek (Volráb) – 54. Přeučil (Salač)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Kácha) – Kaltenböck, Vegner, Saska, Molnár, Filipovský, Klement, Strnad, Michajličenko – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Chamrád, Šetka – Drnec, Kment, Fojt – Bačák, Chovanec, Polák

Vendula Zdražilová, HC Děčín