Rubriky
Zprávy

Kriminalistům se podařila objasnit série pokusů krádeží vozidel

policie auto tyrsovka_alesoÚsteckým kriminalistům se podařila objasnit série pokusů krádeží vozidel. Na rozpracování tohoto případu se také podíleli kolegové z děčínské kriminálky. V pátek byl zadržen a následně obviněn 30letý muž z Ústí nad Labem. Obviněný se v průběhu šesti měsíců v sedmi případech pokusil odcizit vozidlo, což se mu nepodařilo a u vozidel poškodil zámek a spínací skříňku. Ve třech dalších případech ale své dílo dokonal a vozidla odcizil. Jednalo se hlavně o vozidla značky Škoda a Volkswagen. Tímto jednáním způsobil škodu kolem 770 tisíc korun. Obviněný má rovněž uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, ovšem kradená vozidla řídil. Policejní komisař muži sdělil obvinění z trestného činu Krádeže, Poškození cizí věci a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Zároveň podal podnět k návrhu na vzetí do vazby, který soudce akceptoval a obviněný byl eskortován do vazební věznice. Hrozí mu trest odnětí svobody od 2 do 8 let.

Krádež přívěsného vozíku
Dosud neznámý pachatel v průběhu noci z 5.-6.9. vnikl do autobazaru v ulici Pražská, ze kterého následně odcizil přívěsný vozík na odtah vozidel typu VAPP.PAV 2,5, rz: 6S1 43-89. Poškozené společnosti vznikla škoda kolem 50 tisíc korun.

Krádež vozidla
Ústečtí policisté vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném vozidle Renault Clio, rz: 6U7 01-97, zeleno-žluté barvy. Vozidlo bylo odcizeno v průběhu dne 4.9. z ulici Stará. Majiteli vznikla škoda kolem 30 tisíc korun.

Vloupání do vozidla

Dosud neznámý pachatel se ve večerních hodinách u hypermarketu v Trmicích vloupal do zaparkovaného kamionu, ze kterého řidiči následně odcizil notebook, batoh s oblečením a osobním hygienou. Svým jednáním tak způsobil škodu kolem 15 tisíc korun.

Ústí nad Labem 8.9.2014
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckéhé kraje