Rubriky
Sport Zprávy

HC Děčín vstupuje do dalšího ročníku II. NHL

hc decinJiž tuto sobotu vstupují hokejisté HC Děčín do sezóny 2014/15. Jedná se již o 22. ročník ve II. NHL!

Od 18,00 hod. přivítáme na svém ledě hokejisty HC  Tábor. Táborští v loňském ročníku vybojovali 2. místo a i letos budou pomýšlet na příčky nejvyšší. V loňském ročníku ovládla klubové statistiky  Tábora dvojice Jakub Matušík 56 kanadských bodů (27 gólů+29 asistencí) a Martin Mařík 53 bodů (27+26).

V děčínských barvách patřila k nejproduktivnějším hráčům opět dvojice Michal Oliverius 45 bodů (11+34) a Lukáš Zika 42 bodů (22+20). Lukáše Ziku však v letošní sezóně v našem dresu nenajdeme. Klub se rozhodl pro letošek nevyužít jeho služby, naopak přilákal 2 děčínské odchovance Dana Volrába a Jaroslava Haška, ale také dlouholetého kapitána Jana Filipovského. Lukáš Zika bude pokračovat v dresu HC Draci Bílina. Velice děkujeme za vše co během 4-letého působení pro náš klub udělal a přejeme hodně štěstí.

V sestavě se neobjeví ani dlouholetá opora zadních řad, působících u nás od sezóny 2006/07, Milan Stezka. Milan odehrál v Děčíně 8 sezón a vždy patřil k leadrům týmu i bodování obránců celé  soutěže. Celkem si připsal 129 kanadských bodů a i jemu patří obrovské poděkování! Kádr pro letošní sezónu je hodně pozměněn a prostor dostanou  především mladí hráči. Bylo tomu tak již v přípravě, kdy jsme mohli najít celou řadu domácích odchovanců: v brance: Petr Kácha, obránci: Marek  Klement, Martin Kvaček, Petr Michajličenko a útočníci: Lukáš Polák, Jan Chovanec a Jan Kment.

Naši mladí hráči si nevedli vůbec špatně. Chceme jim  dát prostor i během sezóny a zároveň využívat i v juniorských a dorosteneckých soutěžích. Je potřeba, aby i nadále na sobě pracovali a odehráli co nejvíce utkání. V přípravě celky Děčína i Tábora nepoznaly hořkost porážky v domácím prostředí, naopak venku nezískaly ani jedno vítězství.

Před začátkem soutěže došlo na poslední chvíli ještě k jedné změně v rozlosování II. NHL. VV ČSLH vyloučil ze soutěže tým HC Berounští Medvědi, a tak bude mít soutěž stejně jako vloni 17 účastníků.

I nadále pokračuje předprodej permanentek, které můžete zakoupit za 650,- Kč na recepci zimního stadionu nebo během utkání na pokladnách.

Přípravná utkání Tábora:

HC Kapfenberg Steelers – HC Tábor 7:3
HC Tábor – HIGH 1 3:2
HC Tábor – Yverdon Les Bains 10:3
HC Tábor – Yverdon Les Bains 10:0
SC Kolín – HC Tábor 5:1
HC Tábor – HC Lední Medvědi Pelhřimov 5:3
HC Tábor – SC Kolín 6:3

Přípravná utkání HC Děčín:

Jablonec – Děčín 5:3
Děčín – Řisuty 5:4
Klášterec – Děčín 5:4
Děčín-Jablonec 5:3
Řisuty – Děčín 7:0
Děčín – Klášterec 5:4
Děčín – Bílina 4:1
Bílina – Děčín 7:3

Kádr HC Děčín:

brankáři: Lukáš Lavinger, Petr Kácha, Marek Šticha

obránci: Jan Filipovský, Ondřej Hříbal, Jan Kaltenböck, Marek Klement,
Martin Kvaček, Jan Molnár, Petr Saska, Zdeněk Vegner

útočníci: Vladimír Bačák, Radek Bezpalec, Tomáš Drnec, Tomáš Faigl, Radek
Fojt, Jaroslav Hašek, Aleš Chamrád, Jan Chovanec, Ondřej Chládek, Jan Kment,
Michal Oliverius, Lukáš Polák, Petr Strnad, Marek Šetka, Radim Vacek, Dan
Volráb

trenéři: Karel Chládek a Radek Hron

Zdroj: HC Děčín