Rubriky
Sport Zprávy

Děčín ze Slaného odjel bez bodů

řisutyV sobotu 20. 9. 2014 zajížděli hokejisté Děčína v rámci druhého kola druhé hokejové ligy do Slaného, kde se utkali s Řisuty. Po celkem vyrovnané první třetině však nedokázali na vedení domácích odpovědět a nezískali ani bod.

Už v šesté minutě otevřel skóre utkání domácí MARTIN WSZOLEK, který poslal svůj tým do vedení – 1:0. Medvědi si však také vypracovali nějaké šance, ale prostřelit brankáře Řisut se jim nepodařilo. Naopak inkasovali znovu, a sice ve třinácté minutě, kdy se přesně trefil JIŘÍ DOSTÁL – 2:0. Jenomže Děčínští se nevzdali a snažili se alespoň do konce prvního dějství snížit. To se jim také podařilo, když zhruba dvě minuty před koncem první třetiny využil přesilovou hru JAROSLAV HAŠEK, který zužitkoval přihrávku svého spoluhráče Faigla – 2:1. Poprvé do kabin se ale přesto šlo lépe Řisutům, jenž vedly o jednu branku.

Medvědi šli do druhé třetiny s odhodláním pokusit se s domácím týmem srovnat krok. Jenomže znovu inkasovali brzy po začátku třetiny. Na počátku 25. minuty totiž udeřil MATĚJ KOS, který svému celku vrátil zpět dvoubrankový náskok – 3:1. Poté znovu nenašli recept na brankáře Řisut, který střely hostí dokázal pochytat. A v závěru druhé části naopak znovu udeřili domácí. FILIP BÍLEK před druhou sirénou dal Řisutům tříbrankový náskok – 4:1.

Tentokrát patřil úvod třetiny Děčínu, který ve 43. minutě zásluhou JAROSLAVA HAŠKA snížil na rozdíl dvou branek a bylo ještě hodně času s utkáním něco udělat – 4:2. Jenomže to se nepodařilo, domácí stále hráli svoji hru a ke kontaktní brance Medvědy nepouštěli. V 53. minutě navíc vsítil další branku TOMÁŠ LANDA a necelých sedm minut před koncem třetí třetiny to už s Medvědy nevypadalo moc dobře. Na tento stav už další brankou zareagovat nedokázali a minutu před koncem třetí části navíc dostali další branku. Přesilovou hru totiž využil TOMÁŠ LANDA a uzavřel tak střelecký účet sobotního klání. Medvědi tak ze Slaného odjížděli s prázdnou.

HC Řisuty – HC Děčín 6:2 (2:1; 2:0; 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Wszolek (Brém), 13. Dostál, 25. Kos (Vyšín), 38. Bílek (Sedláček, Kraus), 53. Landa, 59. Landa (Kos, Kašák) – 18. Hašek (Faigl), 43. Hašek (Volráb)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Kácha) – Kaltenböck, Hříbal, Vegner, Molnár, Filipovský, Klement – Hašek, Oliverius, Volráb – Drnec, Chamrád, Vacek – Faigl, Chládek, Fojt – Chovanec, Kment, Polák

Vendula Zdražilová, HC Děčín