Rubriky
Sport Zprávy

Děčín sahal s Táborem po třech bodech, nakonec se musel spokojit s jedním

taborTímto víkendem začala nová sezóna druhé hokejové ligy. V rámci prvního kola přivítali hokejisté Děčína na svém ledě tým Tábora, se kterým vedli dvoubrankovým rozdílem, ale nakonec hosté dokázali srovnat krok a poté rozhodli o svém vítězství v samostatných nájezdech.

Hned v první minutě se Děčínu naskytla příležitost dlouhé přesilové hry, a sice čtyři minuty. Hosté však své oslabení velmi dobře bránili a akcím Medvědů dokázali čelit. Když už to vypadalo, že se Děčín neprosadí, opak byl pravdou. V závěru této přesilovky se totiž dokázal před Klestilem prosadit RADIM VACEK a otevřel tak účet sobotního utkání – 1:0. O čtyři minuty později už Medvědi vedli dvoubrankovým rozdílem. RADEK FOJT byl na konci pohledné akce Děčína úspěšný a Klestil musel podruhé lovit puk ze své sítě – 2:0. Ve třinácté minutě už se ale také dočkali hosté, jenž se Děčínu dostali na dostřel jediné branky. DAVID KELLNER se dostal k odraženému puku a ho poté dorazil do děčínské branky – 2:1. V patnácté minutě se ve vlastním oslabení do dobré střelecké pozice dostal Chamrád, ale Klestil v hostující brance pohromě zabránil. Do konce první třetiny se už nic nestalo, a tak se poprvé do kabin šlo lépe Děčínu, který si vytvořil jednobrankový náskok.

Začátek druhé třetiny patřil Děčínu. JAN KALTENBÖCK totiž dostal přesnou přihrávku do blízkosti hostující branky a svou střelou nedal Klestilovi žádnou šanci – 3:1. Medvědi si tak znovu vzali na své hokejky zpět vedení o dvě branky. Znovu však hosté kousali a ve 26. minutě vsítili kontaktní branku. JAKUB SUCHÁNEK se dostal před Štichou k puku a střelou po zemi ho prostřelil – 3:2. Hosté pochopitelně ožili a cítili šanci na vyrovnání. Jenže Medvědi v čele se Štichou byli proti. Když se ani z jedné své akce nedokázali prosadit ani hosté ani domácí, skončila druhá třetina taktéž s vedením Medvědů o jednu branku a znovu to byli oni, komu se do kabin šlo s lepším pocitem.

Do třetí třetiny nastoupili hráči Tábora s odhodláním s utkáním ještě něco udělat a na ledě se o to urputně snažili. Ale opět to byl Šticha, který branku za svá záda nepustil. Na počátku 47. minuty bylo v děčínské hale vidět pravidlo nedáš dostaneš. Nejdříve se totiž agilní Vacek dostal do dobré střelecké příležitosti, ale obrana Tábora včas zasáhla. Poté se hra přesunula na opačnou stranu, tedy do pásma Děčína, kde hosté zle dotírali před Štichou tak dlouho, až se jim podařilo opravdu vyrovnat. VOJTĚCH MRKVIČKA objel děčínskou branku a donutil jít Štichu do lehu. Poté pro něho nebyl problém zasunout puk do odkryté klece, která před ním zívala – 3:3. Od té doby se hrál velmi útočný hokej z obou stran, ale zejména oba brankáři své týmy drželi. Zejména v 58. minutě se zaskvěl Šticha, když dokázal zlikvidovat útočný výpad Krätzera, který tváří v tvář děčínskému brankáři neuspěl. Pomalu ale jistě dospělo utkání do prodloužení, ve kterém se ani jednomu týmu skórovat nepodařilo. I když v něm měli velkou šanci hosté. Matušík ujel ve vlastním oslabení až před Štichu, ale blafákem na něho nevyzrál.

Když ani prodloužení vítěze nenašlo, musely na řadu přijít samostatné nájezdy. V nich se ani jednomu hráči Děčína nepodařilo najít recept na hostujícího gólmana. Naproti tomu JAN BOHÁČ svůj nájezd proměnil a po posledním trestném střílení Děčína, které zůstalo neproměněno, vypukla na ledě radost hostí, kteří si připsali druhý bod v zápase. Medvědi si tak v prvním utkání sezóny připsali cenný bod se silným Táborem.

HC Děčín – HC Tábor 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 1:1, 0:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Vacek (Hašek), 9. Fojt (Faigl), 22. Kaltenböck (Oliverius) – 13. Kellner, 26. Suchánek (Matušík), 47. Mrkvička (Černý), rozh. náj. Boháč

Sestava HC Děčín:
Šticha (Kácha) – Kaltenböck, Hříbal, Saska, Molnár, Filipovský, Klement, Vegner – Drnec, Hašek, Oliverius – Volráb, Bačák, Chamrád – Vacek, Faigl, Chládek – Fojt, Chovanec, Kment – Polák

Vendula Zdražilová, HC Děčín