Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoKabelka z auta
DĚČÍN – Na děčínské policisty se minulý čtvrtek odpoledne obrátila žena žijící v děčínských Boleticích nad Labem. Ze zaparkovaného vozu, jenž byl odstaven v blízkosti obytného domu v Kamenné ulici, zmizela kabelka i s osobními věcmi a doklady oznamovatelky. Značkovou kabelku i s chybějícími věcmi ohodnotila na necelé tři tisíce. Další škoda ve výši čtyř tisíc českých korun vznikla ženě poškozením skleněné výplně odstaveného Mercedesu Benz, ve kterém se chybějící věci v inkriminovanou dobu nacházely. Děčínští strážci zákona případ prověřují i s ohledem na přečin krádeže.

Nářadí z maringotky
RUMBURK – Z maringotky odstavené na pozemku ve Valdeku na Rumbursku zmizelo během čtvrtečního odpoledne jednadvacátého srpna letošního roku uskladněné pracovní nářadí. Majitel ztracených věcí postrádá hoblík, motorovou pilu a flexu s vrtačkou. Škoda čítá na šestnáct tisíc českých korun. Případ možného přečinu krádeže a porušování domovní svobody budou v nadcházejících dnech řešit především policisté z Rumburku.

Kradli z nouze?
VARNSDORF – Policisté v uplynulých dnech sdělili podezření z přečinů krádeže třem mladíkům ze Šluknovského výběžku. V areálu mateřské školy ve Varnsdorfu mladé dvojici výtečníků padl do oka stavební materiál v hodnotě 900,- Kč, a tak si jej odvezli s sebou. Na druhý lup si společný aktér vzal sebou jiného partnera, se kterým společně odcizili vrtačku v jednom z varnsdorfských obchodů. Místní policisté nezaháleli a všem třem nenechavcům sdělili podezření z přečinu krádeže. Co za své přešlapy získají, se dozvědí u děčínského soudu.

Našli ho!
DĚČÍN – „Ostych“ ho přivedl až k přečinu podvodu. Od sedmadvacátého srpna letošního roku čelí sdělení podezření dvaatřicetiletý muž z Děčína, jenž v hopsáriu nového obchodního centra v Děčíně přišel k mobilnímu telefonu zn. Samsung Galaxy. Jeho majitelka jej ztratila v uvedeném oddělení letos šestnáctého srpna. Mladý muž, jenž získal telefon od nálezce, ztracený telefon bohužel neodevzdal a nechal si jej v držení. Benešovští policisté společně s děčínskými kolegy po několika dnech vypátrali nového držitele a zajistili jeho navrácení původní majitelce. Mladá žena telefonní přístroj s příslušenstvím ocenila na necelých šest tisíc českých korun.

Velmi populární
DĚČÍN – Přes veškerá opatření se v poslední době stávají velmi populárními krádeže věcí z vozidel, umístěných na vlakových soupravách. Děčínští policisté přijali další oznámení zástupců přepravní společnosti, kteří utrpěli ztráty poničením odstavených automobilů, ze kterých zmizely volanty a navigace. Výše škody zatím není známa. Případy z okolí vlakového nádraží Děčín – Východ prověřují policisté z obvodního oddělení Děčín – Město. Vše nasvědčuje přečinům krádeže a poškození cizí věci.

nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín