Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoNepříjemnost na hřbitově
DĚČÍN – Na hřbitově v Jílovém pravděpodobně došlo ke krádeži dvou uložených schránek z mědi a jedné schránky. Jedna z chybějících uren zmizela i s ostatky během posledních tří měsíců. Po přijetí oznámení se do jílovského kolumbária dostavili podmokelští policisté, kteří místo činu obhlédli, pozůstalou oznamovatelku vyslechli a zadokumentovali současný stav věcí. V rámci šetření v místě události policisté prohlédl také další části kolumbária a zdejšího hřbitova, zda-li nedošlo k násilnému porušení a poškození vystavených upomínek na zesnulé. Škoda v rámci prověřovaných přečinů krádeže a hanobení lidských ostatků odpovídá třem tisícům českých korun.

Ulovili večeři
RUMBURK – Rumburští policisté dvacátého srpna letošního roku sdělili podezření z přečinu krádeže, kterého se měla dopustit dvojice mužů z Rumburku. Do suterénu tamní nemocnice je třetího srpna letošního roku přilákaly nerezové termosy s čajem a polívkou společně s několika přichystanými porcemi večeře. Zástupci rumburské nemocnice vyčíslili škodu na 5.700,- Kč. Oběma čtyřicátníkům hrozí trest odnětím svobody v délce od šesti měsíců až do dvou let.

Chybí obilí
VELKÝ ŠENOV – Ze skladu obilí velkošenovské zemědělské společnosti zmizelo v uplynulých dnech značné množství obilí. V obilné sýpce byly kromě několika dalších indicií nalezeny i naplněné pytle s obilí. Jak uvedl místní agronom, část věcí rozhodně nebyla v majetku společnosti, z čehož lze usuzovat, že věci na místě činu zanechal pachatel. Chybějící osivo je určeno ke krmení. Vzhledem k současnému stavu obilí však není vhodné k užití, jelikož se mohou posléze objevit zdravotní obtíže či úhyn zvířete. Velkošenovští zemědělci vyčíslili škodu na čtrnáct českých korun. Případ chybějícího obilí je prověřován i s ohledem na přečin krádeže.

Děčín, 22. srpna 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín