Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor s Bosim a Jelim

rozhovor-s-bosim-a-jelimNová sezóna se pomalu a jistě blíží a my jsme pro vás vyzpovídali hráče A-týmu. Dozvíte se, jak jsou spokojeni s loňskou sezónou, jak trávili léto a i něco navíc :-)

První přinášíme rozhovor s Honzou Jiříčkem a Pavlem Bosákem.

Jan Jiříček

1)Honzo, jak bys hodnotil předchozí sezónu (i přímo tvé počínání) a co očekáváš od sezóny nadcházející?
Minulá sezóna mohla být úspěšnější, to víme, pátý zápas s Opavou jsme mohli vyhrát, ale nestalo se. Co se týká mého počínání, nejsem se sebou moc spokojený, play-off se mi vůbec nepovedlo. Některé zápasy mi vyšly, ale to play-off bohužel nevyšlo. Do další sezóny si samozřejmě přejeme medaili.

2)Právě probíhá letní příprava a součástí týmu jsou tři nové posily, jak jste se zatím „sžili“?
Vesměs jsme stejný tým jako v minulé sezóně. Filip tu byl už vloni po sezóně a Jirku Jelínka všichni známe, jelikož jsme proti němu hráli.

3)Fanoušky bude zajisté zajímat i něco ze soukromí, prozraď nám tedy, jak trávíš léto mimo basketbal, byl jsi například někde na dovolené?
Loni jsem byl v Rusku, ale toto léto jsem na dovolené nebyl. Léto trávím zařizováním bytu od svého spoluhráče. Zavítal jsem na Máchovo jezero, ale nic víc nezbyl čas.

4)Máš radši zimu nebo léto a proč? Rozhodně léto a proč?
Rozhodně léto. Teplo miluju, grilování, pohoda venku. Zimu nemám rád, protože neholduju zimím sportům a v létě u vody se vyblbnu na tisíc způsobů.

5)Jaký jsi v životě dostal nejoriginálnější dárek?
Letos jsem dostal pozvání do „béčkové“ reprezentace, což byl můj sen, bohužel mě postihl výron, ale i tak to byl pro mě nejoriginálnější a nejhezčí dárek.

Pavel Bosák

1)Pavle, jak bys hodnotil předchozí sezónu (i přímo tvé počínání) a co očekáváš od sezóny nadcházející?
Moje první sezóna za Děčín byla dlouhá, pár měsíců se dařilo a pár ne, zranil jsem se. Co se mi osobně líbilo, bylo play-off. Mé hodnocení je kladné, udělali jsme dost práce. Přes léto pracujeme tvrdě a v nadcházející sezóně chceme být lepší, než minulý rok. Kdo Mattonku sleduje, ví, že některé týmy dost oslabily, šikovní kluci přešli jinam a náš tým oproti nim potkaly minimální změny, takže letos bychom mohli být ještě úspěšnější.

2)Právě probíhá letní příprava a součástí týmu jsou tři nové posily, jak jste se zatím „sžili“?
Většina hráčů zůstala, setkáváme se všichni velmi často, zvykli jsme si na sebe. Na Filipu Kroutilovi je znát, že se teprve sžívá s kolektivem a zvyká si. Anthony je velmi šikovný a Jelínka známe, hráli jsme proti němu několik let. Kluci zapadli dobře, stejně jako já loni.

3)Fanoušky bude zajisté zajímat i něco ze soukromí, prozraď nám tedy, jak trávíš léto mimo basketbal, byl jsi například někde na dovolené?
Moc času nebylo, volný jsem měl pouze červenec, navíc jsem na konci června podstoupil operaci, takže jsem se posléze dával do kupy, abych stihl celou přípravu.

4)Na stránkách BK Děčín máš u své kolonky uvedeno, že nečteš knihy, proč?
Nemám čas a nebaví mě to. Nebudu se vymlouvat, ale spíš převládá druhá zmíněná odpověď, že mě to nebaví, kdo má o něco zájem, čas si najde. Knihy mi prostě nic neříkají.

5)Jaké jídlo máš nejraději?
Pro mě je na prvním místě pořádný řízek s bramborovým salátem.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta