Rubriky
Sport Zprávy

Rozhovor s Anthony Tuckerem

rozhovor-s-anthony-tuckeremAnthony Tucker přichází jako hráč na pozici rozehrávače BK Děčín, kde bude alternovat s Tomášem Vyoralem. 193 cm vysoký borec má kromě universitních zkušeností (Iowa a Minnesota) za sebou také krátké angažmá ve Finsku (Honka). S novou tváří BK Děčín, jež přicestuje v pondělí 4.srpna do Prahy, přinášíme krátký rozhovor.

Anthony, můžeš shrnout svou baketbalovou kariéru?
Má kariéra začala na univrzitě Iowa, kde jsem byl dva roky člen základní pětky v konferenci Big Ten. Náš trenérský tým byl pak změněn a já se rozhodl následovat dosavadního asistenta trenéra na Minnesota State University Moorhead. Na universitní úrovni jsem patřil k nejvytěžovanějším hráčům v konferenci. Mám také skvělou zkušenost z Finska! Bohužel ale pro mne skončila brzy kvůli zranění ramene.

Kdy jsi začal s basketem a kdo Tě k němu přivedl?
Začal jsem hrát ve čtyřech letech. Moji rodiče mi vždy dávali basketbalový míč do rukou a já vždy miloval jej hrát.

Dělal si také jiné sporty jako dítě?
Vyrůstaje jsem hrál basket, baseball a americký fotbal. Časem jsem skončil s baseballem i fotbalem, abych se mohl více soustředit na basket.

Co už víš o BK Děčín a české Mattoni NBL?
Zatím toho moc nevím ani o Děčínu ani o lize, ač jsem měl 2 nabídky z ligy v minulé sezóně. Proto jsem získal pouze základní informace minulé léto.

Měl jsi i letos nějaké další nabídky? A proč sis vybral Děčín?
Měl jsem i nějaké další možnosti, ale nakonec jsem se rozhodl pro Děčín. Líbila se mi komunikace s managementem a profesionalita organizace. Po dobrém telefonickém rozhovoru jsem se navíc cítil vítaný.

S jakými cíly přicházíš do Děčína a co od angažmá očekáváš?
Rád bych se stal lídrem týmu na hřišti i mimo něj a chtěl bych být dobrým příkladem ostatním. Samozřejmě chci hrát dobře, abych pomohl týmu dostat se opět do play-off a udržet pro ně tradiční pověst silného celku. Opravdu se těším, až se k týmu připojím.

Máš nějaké sourozence? Jsi zadaný a dorazíš do ČR sám?
Mám mladší šestnáctiletou sestru Taylor, s níž jsme si velmi blízcí. Jsem svobodný a do ČR přijedu sám.

Navštívil jsi už nějaké jiné evropské státy kromě Finska?
Kromě Finska už jsem byl v Řecku, Itálii, Nizozemsku a Francii. Z mimoevropských ještě Mexiko a Kanadu.

Zdroj: www.bkdecin.cz