Rubriky
Kultura Zprávy

Městský úřad ve Varnsdorfu hostí výstavu Brána recyklace

trideni odpaduPutovní výstava Brána recyklace, která od roku 2007 navštívila s mimořádným zájmem již několik desítek míst, se představí také občanům města Varnsdorfu.

Výstava neobvyklým způsobem mapuje koloběh odpadů od jejich vzniku přes recyklaci až po nové užití recyklovaných materiálů v běžném životě. Cílem výstavy je poukázat na význam třídění a recyklace odpadů. Recyklované výrobky přestaly být výjimkou, vyskytují se všude kolem nás. Ovšem aby materiály prošly procesem recyklace, je třeba odpad řádně vytřídit. Na výstavě se můžete také na přehledných informačních panelech dozvědět více o správném nakládání s odpady. Návštěvníci mohou interaktivně ponořit své ruce do „inkubátoru“ a zjistit jak škrábe pěnové sklo nebo naopak jak měkká je polyesterová střiž.

Speciálně pro Bránu recyklace, vytvořili studenti místního biskupského gymnázia pod odborným vedením Mgr. Zuzany Jirchářové netradiční díla z vytříděného odpadu.

Výstava „Brána recyklace“ je k vidění od  4. 8. do 20. 9. 2014 v 1. patře budovy MěÚ, nám. E. Beneše a od 22. 9. do 10. 10. 2014 si vystavené exponáty můžete ještě prohlédnout v městské knihovně.

Výstava Brána recyklace je pořádána neziskovou společností EKO-KOM a. s.

Více informací na www.tondaobal.cz, www.jaktridit.cz nebo Facebooku Brána recyklace

Jana Kaiserová
ex voto