Rubriky
Sport Zprávy

K dalšímu přáteláku zajíždějí hokejisté do Klášterce

klasterecV pořadí již třetí přátelské utkání čeká na hokejisty Děčína, kteří v úterý 19.8.2014 zajíždějí na led Klášterce nad Ohří, tedy tradičního rivala.

Medvědi mají za sebou již dvě přípravná utkání, a sice s Jabloncem, se kterým v jeho teritoriu prohráli 3:5 a dále pak domácí zápas s Řisuty, ve kterém sice už prohrávali 0:2, ale nakonec zápas dokázali dotáhnout do vítězného konce – 5:4.

Obě utkání naznačila, že s mladíky a zároveň odchovanci Děčína by se mělo počítat. Hned v tom úvodním duelu se dokázal prosadit Lukáš Polák, v tom druhém pak také obránce Marek Klement. Zároveň pak také o sobě dali vědět navrátilci Jaroslav Hašek s Danielem Volrábem, kteří si dobře sekundovali s Michalem Oliveriusem. A nutno také vyzdvihnout Jana Filipovského, který se po ukončení kariéry snaží do hokeje vrátit a v zápase s Řisuty si připsal jednu asistenci hned u prvního gólu.

Nicméně velmi dobrý výkon podal celý tým a už také byla vidět souhra a zvyknutí si na led po téměř půlroční pauze.

Klášterečtí zatím mají za sebou jeden zápas, když se v minulém týdnu utkali v Sokolově s místním Baníkem. Západočeši tak začali sezónu úplně stejně, jako skončili tu předchozí. Znovu ukázali, že se s nimi musí počítat. Jejich snová předchozí sezóna znamenala boje o postup do první ligy. Tam se sice nakonec nedostali, ale rozhodně k tomu daleko neměli. Svého soupeře porazili poměrem 7:1, a tak mají hokejisté Klášterce před sebou jasný cíl. Porážku odčinit a to již na svém ledě a právě proti Děčínu.

Kdo bude v tomto klání úspěšnějším týmem? To se dozvíme v úterý ve večerních hodinách. Zápas na kláštereckém zimním stadionu začíná v 18. hodin.

Vendula Zdražilová, HC Děčín