Rubriky
Sport Zprávy

Ironman 70,3 Budapešť 2014

Halfironman BudapestV sobotu 23. srpna se v Maďarské Budapešti konal prestižní Ironman 70,3 jako první akce dané série ve východním bloku Evropy. Jednalo se o distanci polovičního Ironmana tedy 1,9km plavání, 90km na kole a závěrečných 21km běhu, duo závodníků Jitka Jirušová a Vladimír Pešek z klubu Triade Děčín se ho zhostil s velkým úspěchem.

Celá akce byla situována přímo v centru hlavního města Budapešť, 1900m dlouhým plaváním začal závod ve vodách rozlehlého Dunaje. Druhá cyklistická část probíhala na dvou okruzích také v centru města, stejně jako závěrečný běh. V poslední části ukázala neuvěřitelně vynikající běžeckou formu Jitka Jirušová a půlmaratón absolvovala v čase 1:50:42 a tím si zajistila celkové 12. místo ve své kategorii s celkovým časem 5:40:49

Vladimír Pešek měl bohužel těžký pád v úvodu cyklistiky a musel řešit jak technické potíže s kolem, tak bohužel i zdravotní, které ovlivnily průběh závodu. Výsledný čas 5:24:29 byl daleko za očekáváním, ale přesto v dané situaci znamenal velmi dobrý výkon.

Gratulujeme a děkujeme za dobrou reprezentaci.

Triade Děčín