Rubriky
Sport Zprávy

Děčín Vlkům oplatil porážku a stejným poměrem vyhrál 5:3

vlci jablonecNa svém ledě přivítali hokejisté Děčína ve čtvrtek 21.8.2014 celek Jablonce, kterému doslova oplatili porážku z minulého týdne a stejným výsledkem Vlky porazili. V děčínském dresu si domácí premiéru odbyl mladý odchovanec Děčína, brankář Petr Kácha.

Už ve čtvrté minutě zahrozil Oliverius, když po jeho prudké střele zazvonila tyč jablonecké branky. O chvíli později nařídil rozhodčí proti Děčínu trestné střílení, které však hosté proměnit nedokázali. Kácha ho dokázal efektně zlikvidovat. Ani Molnár neskóroval, když se snažil o střelu z prostoru mezi kruhy. To však vůbec nevadilo, neboť v sedmé minutě už Medvědi vedli. RADEK FOJT se dostal do samostatného úniku a v brance Vlků tak vymetl všechny pavučiny – 1:0. V patnácté minutě se ocitli hosté v obrovské šanci, když ujel Šulc. Kácha však vytasil další povedený zákrok a neinkasoval. V sedmnácté minutě už ale musel lovit puk ze své sítě, když se v přesilové hře trefil od modré čáry DAVID HOMOLKA – 1:1. Jenže radost Vlků trvala pouhé dvě minuty. Těsně před koncem první třetiny totiž zdaleka pálil ZDENĚK VEGNER, kterému puk z rohu kluziště předložil Šetka a Děčín znovu vedl – 2:1.

Začátek druhé třetiny byl znovu ve znamení velmi dobré hry Medvědů. Ti v pětadvacáté minutě vedli už o dvě branky. DANIEL VOLRÁB dostal přesný pas od Haška a z prostoru mezi kruhy rozvlnil hostující síť – 3:1. V polovině utkání ujel ve vlastním oslabení jeden z hostujících hráčů, ale Kácha ukázal, že takové akce umí pokrýt. Tři minuty před koncem druhého dějství však Vlci dostáli kontaktní brance. JIŘÍ PEŘINA mířil přesně do děčínské branky a hosté byli Děčínu na dostřel jediného gólu. V závěru pak ještě dvakrát nebezpečně pálil Vegner, ale k brance jeho pokusy nevedly stejně tak jako střela Klementa.

Ve 45. minutě se Vlkům podařilo vyrovnat, když se přesně trefil ŠIC – 3:3. Jenže o chvíli později už to opět neplatilo. Děčín měl velký tlak a po několika střelách na Stejskala se puk dostal k DANIELOVI VOLRÁBOVI, který se střelou vůbec neváhal a poslal puk za záda hostujícího brankáře – 4:3. Medvědi nadále zatápěli obraně Vlků, ti naopak hráli zbytečně tvrdě a byli často vylučovaní. V 51. minutě pak převzal puk od Hříbala MICHAL OLIVERIUS a nekompromisní střelou nedal gólmanu hostí vůbec žádnou šanci – 5:3. Děčín poté takřka k ničemu Jablonec nepustil a závěr utkání si společně s fanoušky v hledišti užíval. Do konce třetí třetiny se již nic nestalo, a tak Medvědi vrátili porážku Vlkům stejným poměrem, jako v minulém týdnu.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 5:3 (2:1;1:1;2:1)
Branky a nahrávky: 7. Fojt, 20. Vegner (Šetka), 25. Volráb (Hašek, Hříbal), 47. Volráb (Oliverius), 51. Oliverius (Hříbal, Hašek) – 17. Homolka (Abraham), 37. Peřina (Abraham), 45. Šic (Šik, Kuch)

Sestava HC Děčín:
Kácha (Šticha) – Kaltenböck, Hříbal, Saska, Molnár, Vegner, Klement, Kvaček – Hašek, Oliverius, Volráb – Chamrád, Šetka, Vacek – Drnec, Chládek, Fojt – Faigl, Bačák, Kment

Vendula Zdražilová, HC Děčín