Rubriky
Sport Zprávy

Děčín po bojovném výkonu v Klášterci prohrál těsně o jednu branku

klasterec hcK již třetímu přátelskému utkání zajížděli hokejisté Děčína do Klášterce, a ač prohrávali už o tři branky, nakonec dokázali snížit a vrátit se zpět do hry. Vyrovnat se ale Děčínu nepodařilo, i když svými šancemi k tomu neměl daleko. V kláštereckém brankovišti však čaroval Kaššák, jenž vyrovnání nedopustil.

Už v první minutě zahrozil svou střelou od modré čáry Kaltenböck, ale ta byla zblokována pozornou obranou. Poté nahodil Hašek puk do středního pásma, ale neměl komu přihrát, neboť spoluhráči zrovna střídali. Nicméně Děčín tlačil před domácí brankou, ale vše bylo bez gólového efektu. Klášterečtí se nemohli dostat vůbec přes střední pásmo, Medvědi však úvodní branku vstřelit nedokázali. Naopak Klášterec se z tlaku Děčína oklepal a v šesté minutě dokonce šel do vedení. Schönauer našel před děčínskou brankou úplně volného MARTINA DIVIŠE, který nakonec puk dopravil za záda Štichy – 1:0. Poté se hrál hokej nahoru dolů, ale v závěru třetiny měli přeci jen více ze hry hráči Děčína, ale ani to k vyrovnávací brance nevedlo. Medvědi ještě čelili přesilové hře Klášterce, kterou dokázali ubránit. První třetina tak skončila vedením domácího celku o jednu branku.

Po přestávce se ještě nestačili usadit diváci zpět do ochozů a bylo vyrovnáno. Po třinácti odehraných vteřinách ze druhého dějství se hned po buly prosadil DANIEL VOLRÁB – 1:1. Ze vstřeleného gólu se však hosté radovali pouhou minutu. JIŘÍ BEČVÁŘ totiž dokázal bleskově z přesilové hry vrátit svému týmu vedení – 2:1. Ve 27. minutě se po pěkné souhře domácích hráčů dokázal přesně trefit LUKÁŠ HRDLIČKA, před kterým zívala takřka odkrytá branka Děčína – 3:1. Řepík po polovině utkání nechal vyniknout semaforem Štichu. Ten ale chvíli na to musel čelit další inkasované brance, když se od modré čáry trefil MAREK JÁCHYM – 4:1. Děčínští se s takovým stavem spokojit nechtěli a snažili se o kontaktní branku, která by je dostala zpět do zápasu. Obrana domácího celku však byla proti. To už ale neplatilo přesně v čase 34:24, když svou střelou poslal puk za záda Kaššáka RADIM VACEK – 4:2. Medvědi dokázali dvě minuty před koncem druhé třetiny snížit na rozdíl jediné branky, když další přesilovou hru využil DANIEL VOLRÁB – 4:3. Jenže za deset vteřin vedli domácí znovu o dvě branky zásluhou MARTINA KADLECE, který uzavřel střelecké hody druhé třetiny – 5:3.

Děčínu opět patřil úvod třetiny, když chybu obrany Klášterce potrestal svým únikem MICHAL OLIVERIUS, jenž blafákem vsítil znovu kontaktní branku pro Děčín – 5:4. O chvíli později nařídil hlavní sudí trestné střílení ve prospěch Klášterce, ale Freiberg ho následně proměnit nedokázal. Medvědi však byli i nadále aktivnějším týmem a snažili se o vyrovnání. Proti však znovu byla pozorná obrana domácích. Poté převzali aktivitu na svou stranu Klášterečtí, ale i na druhé straně se beci dokázali vyznamenat. Medvědi vycítili šanci na srovnání stavu skóre, ale Oliveriuse fantasticky vychytal Kaššák a svůj tým tak podržel. A v 51. minutě to byl znovu Oliverius, jenž zakončoval už do takřka prázdné branky, ale znovu zaúřadoval Kaššák a reflexivně puk poslal do bezpečí. Kaššák byl i nadále proti skórování Děčína. Necelou minutu před koncem třetí třetiny jeli Děčínští tři na jednoho, ale ani z této situace branka nepadla. Nepomohla tomu ani závěrečná powerplay. Děčín tak po bojovném výkonu v Klášterci nakonec prohrál těsně o jedinou branku.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín 5:4 (1:0;4:3;0:1)
Branky a nahrávky: 6. Diviš (Schönauer, Toman), 22. Bečvář (Freiberg, Chotaš), 27. Hrdlička (Bečvář), 33. Jáchym (Bečvář, Váňa), 38. Kadlec (Jáchym) – 21. Volráb (Hříbal), 35. Vacek (Chamrád), 38. Volráb (Kaltenböck, Hříbal), 41. Oliverius (Kaltenböck)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Kácha) – Kaltenböck, Hříbal, Saska, Vegner, Strnad, Klement, Kvaček, Hašek, Oliverius, Volráb, Chamrád, Šetka, Vacek, Bezpalec, Chládek, Fojt, Chovanec, Kment, Polák

Vendula Zdražilová, HC Děčín