Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp_decin_alesoDne 6.7.2014 v 15.49 hod. oznámila obsluha prodejny v DC1 zadržení muže přistiženého při krádeži zboží. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že muž odcizil zboží v hodnotě 100,- Kč. Jelikož muž odmítl vyhovět výzvě hlídky MP k prokázání totožnosti a nemohl ani po poskytnutí nezbytné součinnosti hlídky svou totožnost prokázat, byl převezen na PČR, kde bylo zjištěno, že se jedná o sedmatřicetiletého muže z Děčína. Přestupek hlídka vyřešila na místě uložením blokové pokuty.

Dne 6.7.2014 v 20:54 hod. oznámil občan, že v DC3 v ul. Rakovnická se nějací lidé před domem perou. Na místo byly vyslány hlídky MP a chvíli po nich dorazily i hlídky PČR. Podle zjištění strážníků došlo ke konfliktu mezi třiatřicetiletým cizincem a skupinou tamních obyvatel, kteří muži začali vyhrožovat. Hlídky MP zabránili dalšímu napadání. Řešení záležitosti převzala Policie ČR.

Dne 5.7.2014 v 01.35 hod. oznámil strážník ve volnu, že slyší, jak někdo v okolí Jílovského potoka v DC4 manipuluje s nějakým železným materiálem. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po prohlídce okolí zadržela čtyřicetiletého muže z Děčína. Muž měl u sebe velké štípací kleště a v batohu větší množství železných profilů a několik parapetů. Po následné kontrole břehu hlídka nalezla poničenou starou plechovou boudu, která byla částečně spadlá v Jílovském potoce. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si celou záležitost převzala k dalšímu šetření.

Dne 4.7.2014 ve 20.00 hod. oznámil muž z DC1, že v ulici 28. října leží na chodníku vedle autobusové zastávky nějaký muž. Hlídka MP na místě přistihla podnapilého jednadvacetiletého muže. Hlídce se jej podařilo rozchodit. Muž neměl žádné zranění a jakoukoli pomoc od hlídky MP odmítl. Jeho chování hlídka kvalifikovala jako přestupek proti veřejnému pořádku a vyřešila jej uložením blokové pokuty. Strážníci pak dohlédli na bezpečný odchod muže do místa bydliště.

Zdroj: MP Děčín