Rubriky
Zprávy

Nejvíce řidiči odevzdali do státní pokladny za rychlost

doprava_DC_alesoPoslední červnový týden se i v děčínském regionu nesl v duchu dopravně bezpečnostního opatření. Jak vyplynulo z červnové tiskové konference Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR, budou se policisté na celém území České republiky po dobu letních prázdnin zaměřovat na plynulý a bezpečný provoz na silnicích. Především pak v nadcházejících prvních třech červencových víkendech, při kterých se policisté zaměří především na řidiče motorových vozidel. Bližší informace k tikové konferenci naleznete  zde.

Během posledního červnového víkendu policisté na Děčínsku zkontrolovali 612 motorových vozidel. Při kontrolách se zaměřovali především na přestupky, jež jsou hlavními příčinami dopravních nehod , na pátrání po osobách a věcech, pocházejících z trestné činnosti a kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Statistické výstupy poukazují na skutečnost, že nejčastějším přestupkem byla překročená rychlost. Objevila se ve 47 případech. Policisté za nepřiměřenou rychlost uložili 46 pokut v celkové výši 24.600,- Kč. Jeden přestupek byl předán do správního řízení. Dalším neduhem českých řidičů byl velmi špatný technický stav zastavených vozidel. S tímto nedostatek se potýká 44 majitelů kontrolovaných aut. Desetkrát policisté vyzvali řidiče k zaplacení pokuty za nepoužití bezpečnostních pásů. Do státní kasy odevzdali 1.700,- Kč. Dva řidiči usedli za volant bez řidičského oprávnění. Tři svůj řidičský průkaz nepředložili. Doklad o pojištění odpovědnosti chybělo dvěma řidičům. Pod vlivem alkoholu neřídil žádný ze zastavených řidičů. Pod vlivem návykových látek jeden. Podtrženo sečteno, z Děčína do státní kasy odešlo 159 pokut v hodnotě 53.800,- Kč.

Informace o aktuální situaci na dálnicích a silnicích mohou řidiči sledovat na informačním webu ŘSD www.dopravniinfo.cz kde je pro chytré telefony ke stažení také mobilní aplikace.

Děčín, 1. července 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín