Rubriky
Zprávy

Mobilem platí parkovné více lidí, oblibu si získává systém Sejf

parkovani_alesoBezhotovostní platby parkovacích lístků preferuje v Děčíně čím dál více řidičů. Průměrně platí tímto způsobem každý měsíc parkovné zhruba dva tisíce řidičů. Počet řidičů platících bezhotovostně každý měsíc narůstá a v současné době podle aktuální statistiky platí parkovné pomocí mobilu dvacet procent řidičů.

V Děčíně lze hradit bezhotovostně dvěma způsoby, a sice prostřednictvím SMS zprávy nebo pomocí speciální aplikace Sejf určené pro mobilní telefony. Sejf je v Děčíně relativní novinkou, ale i na něj si lidé zvykají a počet řidičů, kteří platí prostřednictvím této aplikace, postupně narůstá. „SMS zůstávají preferovaným způsobem, ale s ohledem na rozšíření chytrých mobilních telefonů narůstá i počet uživatelů této aplikace,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Dodal, že díky mobilním platbám odpadají motoristům starosti se sháněním drobných, snazší je i případné prodlužování doby parkování.

V souvislosti se systémem placeného parkování město zvažuje další rozšíření míst, kde by tato povinnost platila. V současné době jsou v centru pozornosti komunikace v Děčíně I. Jedná se např. o ulice Hudečkova, Boženy Němcové, Anenská a Březinova. „Máme řadu podnětů jak z vlastní činnosti, tak zejména od občanů, že je tam problém s parkováním. Účelem zpoplatnění komunikací je právě organizování dopravy a v této lokalitě by to mohlo pomoci. Jedná se zatím o podnět, kterým se budeme detailněji zabývat,“ doplnil primátor František Pelant.

Zdroj: MP Děčín